"Şampiyonluk Rüzgârı Altyapıya Yansıdı: 450 Genç Sahada"

TAKİP ET

Bingöl'de futbol ateşi bu kez altyapı sahasında yandı. 12 Bingölspor'un geleceğini şekillendirecek U-14 ve U-17 seçmeleri, adeta bir futbol şölenine dönüştü.

Bingöl’de futbol sadece oynanmıyor, adeta yeniden inşa ediliyor. 12 Bingölspor’un U-14 ve U-17 altyapı seçmeleri, şehrin dört bir yanından gelen gençlerle tam anlamıyla bir futbol şölenine dönüştü.

01-02 Mayıs 2026 tarihlerinde Bingöl Yeni Mahalle Sentetik Saha’da düzenlenen seçmelere 450 futbolcu adayı katıldı. Sahada ter döken her genç, sadece bir seçmeye değil; kendi hikâyesini yazmaya çıktı. Tribünlerde aileler, kenarda antrenörler… Ortak duygu ise aynıydı: büyük bir heyecan ve güçlü bir inanç.

Seçmeler, altyapıda görev yapan beş antrenörün disiplinli ve detaycı çalışmasıyla gerçekleştirildi. Oyuncuların teknik kapasitesi kadar oyun zekâsı, fiziksel gelişimi ve karakter yapısı da dikkatle değerlendirildi. Çünkü burada aranan sadece iyi oyuncu değil, doğru oyuncuydu.

Bu büyük ilginin arkasında ise güçlü bir vizyon yatıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan’ın görev süresi boyunca altyapıya verdiği önem ve Bingöllü çocuklara duyduğu sarsılmaz güven, kulübü bölgenin cazibe merkezi haline getirdi. “Kendi çocuklarımızla büyüyeceğiz” anlayışı artık sadece bir söz değil, sahada karşılığını bulan bir gerçek.

Geçtiğimiz sezon U-14 takımının elde ettiği bölge şampiyonluğu, bu sistemin ne kadar doğru işlediğinin en net kanıtı oldu. Üstelik A takımın 2. Lig’e yükselmesiyle birlikte altyapıdan A takıma uzanan yol artık daha görünür ve ulaşılabilir hale geldi. Bu da gençlerin hayalini daha somut, daha gerçek kılıyor.

Tüm bu gelişmelerin en önemli adımlarından biri ise kulüp bünyesinde kurulan Futbol Akademisi oldu. 8-12 yaş arası çocukları kapsayan bu yapı, sadece yetenek keşfetmeyi değil; oyuncu yetiştirmeyi hedefliyor. Modern futbolun gerekliliklerine uygun şekilde planlanan akademide, çocukların temel teknik becerileri, oyun bilgisi, koordinasyon gelişimi ve psikolojik dayanıklılığı sistemli bir eğitim modeliyle desteklenecek.

Akademi modeli, Avrupa’nın altyapı sistemlerinden ilham alıyor. Erken yaşta doğru eğitim, bireysel gelişim planları ve sürdürülebilir yapı anlayışıyla çocuklar sadece bugünün değil, yarının futbolcuları olarak yetiştirilecek. Burada amaç kısa vadeli başarılar değil; uzun vadeli bir futbol kültürü inşa etmek.

Kısacası Bingöl’de artık sadece maçlar kazanılmıyor, bir gelecek kuruluyor. O sahada koşan 450 genç, belki bugün bir seçmeye çıktı… ama içlerinden bazıları yarının yıldızı olmaya çoktan aday.

Ve 12 Bingölspor, o yıldızları kendi toprağından çıkarmakta kararlı.