Su Boruları Patladı, Göletler Dondu

TAKİP ET

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından başlayan ayazla birlikte sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen sıcaklıklarda göletler, iş yerleri, evler ve araba

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından başlayan ayazla birlikte sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen sıcaklıklarda göletler, iş yerleri, evler ve arabalar don tuttu.

Karlıova İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından başlayan ayazla birlikte sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen sıcaklıklarda göletler, iş yerleri, evler ve arabalar don tuttu. Karlıova-Erzurum karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde, buzlanma nedeniyle su borusunun patlaması nedeniyle bütün tesis don tuttu.

Karlıova İlçesi'nde kar yağışının ardından devam eden soğuk hava, ilçede hayatı olumsuz etkilerken, içme suyu şebekeleri, göletler ve araçlar don tutmaya başladı. Karlıova-Erzurum karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan Çatak Köyü'ndeki bir dinlenme tesisinde, dün akşam saatlerinde don nedeniyle patlayan su borusundan akan sular, bütün tesisin sular altında kalmasına yolaçtı. Gece etkili olan ayazla birlikte dinlenme tesisinin iç kısmı tamamen yaklaşık 10 santimi bulan buz tabakası tuttu.

Buz kalıntısını sökmek için büyük bir çaba sarf eden dinlenme tesisi sahibi Tuncay Çevik, tüm çabasına rağmen buzları kıramadığını belirterek, "Gece saatlerinde dükkânın kapalı olduğu sırada aşırı soğuktan dolayı içme suyu borusu patlamış. Sabah işyerini açtığımızda dükkanın içi komple buz tuttuğunu gördük. Kendi imkânlarımızla buzları kırmayı denedik, tuz attık. Ancak bir türlü buzu sökemedik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, buzu kıramazsak mecburen havaların ısınmasını bekleyeceğiz. Havalar çok aşırı derecede soğuk, akan su tamamen içerde birikerek kalın buz tabakası oluşturmuş" dedi.

KALE GÖLETİ BUZ TUTTU

Karlıova'da gece -20 dereceyi bulan hava sıcaklığından dolayı, ilçede bulunan Kale Gölet'i tamamen donarken, birçok ev ve işyerlerinin içme suyu şebekesi boruları da dondu.Karlıova ilçesinde yapımı süren ve 20 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak olan Kale Göleti, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Gece eksi 20 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle donan gölet, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.Karlıova’da ilk defa yapılan ve beyaza bürünmüş bir ovayı andıran Kale Göleti vatandaşların ilgi odağı oldu. (Haber Merkezi)

Göletler Dondu Su Boruları Patladı