Atatürk Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel kalkınma ve toplumsal faydaya dönük çalışmalar yürüten ve bu kapsamda pek çok işbirliği protokolüne imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bir protokole daha imza attı. Son olarak Bingöl Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasında karşılıklı kurumsal yarar sağlanması ve eğitim-AR-GE faaliyetlerinde bulunulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. 

Her iki kurumun ortak çalışmaları desteklemek ve geliştirmek için anlaşmaya vardığı protokol, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından imzalandı. Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen protokolün imza törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan, PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral ve PİKOM biriminden yetkililer katıldı.

İmzaları atılan protokolle, her iki üniversitenin öncelikli alanlarını analiz ederek, ortak çalışma alanlarını belirlemek üzere akademisyenlerin ve öğrencilerin karşılıklı ziyaretler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İmzalanan protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını dileyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirmekten memnun olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi olarak işbirliği protokolleri ve birlikte çalışma konularını son derece fazla önemsediklerini ifade etti. Prof. Dr. Çapak, “Bingöl Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya çok önem veren bir üniversite. Bölgesel kalkınmayı da bölge Üniversiteleri bir araya gelerek, birbirilerinin tecrübelerinden istifade ederek daha kolay sağlayabilirler” dedi.

Protokol hakkında değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı ise “Ulusal ve uluslararası üniversitelerle anlaşmalar gerçekleştiriyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak var olan potansiyeli daha da geliştirmek, çeşitli konularda çevre üniversitelere destek vermek veya destek almak adına bu tarz protokolleri gerçekleştirilmesi çok önemli” diye konuştu.

Ortak projelerle üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmanın ülke kalkınmasına önemli ölçüde yarar sağlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Çapak, desteklerinden ötürü Prof. Dr. Çomaklı’ya teşekkür etti. İmza töreninin ardından, Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiği yeni birimleri ziyaret eden RektörProf. Dr. Çapak’a, Rektör Prof. Dr. Çomaklı eşlik etti.

Üniversite ve çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Çapak’a bilgi paylaşımında bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin “Yeni YÖK Vizyonu Yaklaşımını” dikkate alarak eğitim, AR-GE, sanayi ve topluma fayda anlamında çalışmalar yürüterek yoluna devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Çomaklı, üniversitenin tüm fikirlere açık, çağa uyum sağlayan ve uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Birimler ve Gerçekleştirilen Çalışmalar Yerinde İncelendi

Rektör Prof. Dr. Çapak’ı Rektörlük makamında ağırlayan Çomaklı, daha sonra Atatürk Üniversitesinin yakın zamanda açılan önemli birimlerine yönelik çalışmalarını anlattı. Öncelikle Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Metodoloji Ofisi ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü gibi birimleri ziyaret eden Prof. Dr. Çapak, burada birim yöneticilerinden bilgi aldı.

Üniversite içinde yapılan gezinin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile araştırma merkez müdürleri ve birim yöneticilerinin katıldığı genel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
 Atatürk Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin