Biga’dan Solhan’a Kardeşlik Eli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biga Ortaokulundan kardeş okul 28 Ağustos ilk ve ortaokuluna yardım kampanyası düzenledi.

Biga Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler harçlıklarını biriktirerek kardeş okul seçtikleri Solhan 28 Ağustos İlkokulu ve ortaokulunda öğrenim gören kardeşleri için el ele verdiler. Biga Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, veli, öğretmen ve öğrenci bağışlarıyla 35 koli ihtiyaç malzemesi, 6-15 Yaş kız erkek grubuna oyuncak, kırtasiye, ayakkabı ve kıyafetten oluşan yardım malzemeleri toplandı. Toplanan malzemeler; Solhan 28 Ağustos İlkokulu ve Ortaokuluna ulaştırılmak üzere Solhan’a gönderildi.

Biga’daki Kütüphane açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Rıza Kazan, 987 öğrencisi ve 61 öğretmeni bulunan okula açmış oldukları kütüphanenin büyük kaynak teşkil edeceğini söyledi. Kazan, “Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla ve İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve dekorasyon bölümünün işçiliği ile okulumuza bir kütüphane kazandırdık. Bu kapsamda okulumuza kütüphane kazandırılmasında emeği geçenlere Biga ortaokulu ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Bingöl Solhan 28 Ağustos İlkokulu ve Ortaokulunu kardeş Okul olarak seçmiştik. Kardeş okulumuza okul aile birliği yönetim kurulumuzun desteği, velilerimizin ve öğretmenlerimizin bağışlarıyla 35 koli yardım malzemesi hazırladık. Bu ihtiyaç malzemeleri 6- 15 yaş kız erkek grubuna oyuncak, kırtasiye, ayakkabı, kıyafetten oluşmaktadır. Toplamış olduğumuz yardım malzemeleri 26 Nisan 2019 Cuma günü yola çıkacak ve en yakın zamanda kardeş okulumuza ulaştırılacaktır” diye konuştu.

YARDIMLAR SOLHAN’A ULAŞTI

Solhan Boğlan Mahallesi Muhtarı Furat Arı’nın Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü hemşehrimiz Erkan Bilen ile irtibata geçip Boğlan Mahallesi’nde bulunan 28 Ağustos İlk/Ortaokulu öğrencilerine destek talep ettiği öğrenildi. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen’in görüşmeleri sonucu Biga Ortaokulu İdaresi ve Okul Aile Birliği’nin Solhan 28 Ağustos İlk/Ortaokulu’nu kardeş okul olarak belirlediği ve buradaki öğrencilere destek için koliler hazırladıkları belirtildi. Talebin Biga Ortaokulu’nda olumlu karşılanmasından sonra Biga Ortaokulu Müdürü’nün Solhan 28 Ağustos İlk/Ortaokulu Müdürü Nazım Genç’i arayarak ihtiyaç durumunu talep etmesi ile Biga’dan Solhan’a kardeşlik kolileri hazırlandı. İlk etapta 35 kolinin hazırlandığı ancak Solhan’a ulaştırılınca 27’si giyim, 16 koli kırtasiye, 6 koli oyuncak ve ayakkabılardan oluşan koliler ile Solhan’a 58 kolinin gönderildiği öğrenildi.

Solhan 28 Ağustos İlk/Ortaokulu Müdürü Nazım Genç; öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için girişimde bulunan Boğlan Mahallesi Muhtarı Furat Arı’ya, duyarlı olan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü hemşehrimiz Erkan Bilen’e, Biga Ortaokulu Müdürü Rıza Kazan ve idarecileri ile Biga Ortaokulu Okul Aile Birliği’ne, öğretmen, veli ve öğrencilere bu anlamlı destekten dolayı teşekkür etti.

MUHTAR ARI’DAN TEŞEKKÜR

Mahallesinde bulunan okul öğrencilerine destek verilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Boğlan Mahallesi Muhtarı Furat Arı, Boğlan mahallesi muhtarlığı olarak Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Hemşehrimiz Erkan Bilen ile irtibata geçtiğini anımsatarak şunları söyledi: “Mahallemizde bulunan 28 Ağustos ilköğretim okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sunulması için hemşehrimiz Sayın Erkan Bilen ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar duyarlı davranıp ilgilendiler ve Biga Ortaokulu tarafından öğrencilerimize dağıtılmak üzere çeşitli malzemeler gönderildi. Emeği geçen ve katkı sunan başta Sayın Erkan Bilen müdürümüz olmak üzere Biga Ortaokulu Müdürü ve idarecileri ile Okul Aile Birliği, veli ve öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ederim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biga’dan Solhan’a Kardeşlik Eli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin