Bingöl’de İhale İle Yaban Hayvanlarının Avlanması Kabul Edilemez!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİNÇEVDER Başkanı Cuma Karaaslan, Bingöl’de ihale ile yaban hayvanlarının avlanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

BİNÇEVDER Başkanı Cuma Karaaslan, Bingöl’de de ihale ile yaban hayvanlarının avlanması kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaaslan, açıklamasında “Tüm canlılar için, ölümde, yaşamda doğal döngü ile devam etmelidir. Av yaparak zevk uğruna canlıların öldürülmesi cinayettir.İlk çağlarda insan beslenmesi ve yaşamını idame ettirmesi için avcılık doğal döngü içinde bir hal iken ,ilk çağlardan sonra modern dediğimiz çağın insanı, üretim tüketim zincirini güçlendirerek,özellikle açlık konusunda riskleri aşmıştır. Ne yazık ki dünyada hala açlık ve yoksulluk çeken insanlar olmasına rağmen,avcılığı bu insanların değil,zenginlerin yoksullaştırdığı dünyaya inat doğadaki canlıları para ile vurması ve buna alet olan yöneticilerimizi anlamak mümkün değildir” dedi.

“DOĞAL DÖNGÜDE ONULMAZ YARALAR AÇACAK”

Karaaslan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bir kurum bakmakla yükümlü olduğu alana giren tüm flora ve faunayı yaşatmak için para emek çaba harcaması gerekirken,aksine bu alanda para ile avcılığı başlatması ve gündeminde olması akıl tutulmasıdır. Dünya ve doğanın dengesi kendi içinde kurulmuş Rabbın bir lütfudur.Bu dengeyi korumak ve gelecek neslin emaneti olarak onurlu taşımak vazifemiz ahlakımız ve tek işimiz olmalıdır. Hızla tükenen hayvan nesli bir yana kalan birkaç dağ keçisi ,geyik,ceylan vb hayvanların öldürülmesi doğal döngüde onulmaz yaralar açacaktır.”

“BİR HAYVANIN ÖLÜMÜ KIRILMA YARATIR”

“Yeryüzünde yaşama dahil olan tüm canlıların dünya ve ekosistem üzerinde önemli fonksiyonel değerler ürettiği ve bu ürettiği değerler ile dünyanın doğanın döngüsüne katkı sunduğu muhakkaktır. Bir hayvanın ölümü insan zevkine kurban edilmesi bu fonksiyonel değerlerin zincirinde kırılma yaratır.bu kırılma zincirin bozulmasına ve bir başka hastalık müsibet bela olarak yansır. Bu gün yaşadığımız salgın hastalıklar ve geçmişte yaşanan salgın hastalıklar insan oğlunun canlı varlıklar üzerindeki baskısı ve yanlış uygulamaları sonucu oluşmuştur..ne yazık ki uslanmaz ve arsız insanoğlu dünyanın başına gelmiş en büyük bela halini almıştır..İnsan hak etmeden rabden bela gelmemiştir.Tarih örneklerden geçilmiyor.”

“BU KARAR AFFEDİLEMEZ”

“Bingöl de 7 adet yaban keçisinin avlanması için 2020-2021 programına alınması affedilemez. Tunceli,Eskişehirde alınan kararlar yoğun doğa severlerin karşı çıkması ile Hukuk Tarafından durudurulmuştur..Ülkemizde tek hukuk sistemi var..yetkililerden bu konuda alınan kararların içtihad alınarak tüm ülke sathında ve Bingöl de bu av katliamı kararının durdurulmasını istiyoruz. Hayvanlar ormanların ormanlar ekolojinin toprağın insanın yaşamı için bedava çalışan ve karşılığını para ile sağlayamayacağımız lütuflardır. Su orman iklim ve doğa düzenleme konusunda fonksiyonel değerler üreten bu varlıklar yok olduğunda dünya 10-40 yıl ancak yaşar..ama insan nesli yok olduğunda dünya sonsuza kadar yaşar..işte bu nedenle onurlu yaşamlar için her bireyin koruma ve ahlaksal erdemler ile bu varlıklara şükür etmesi gerekirken ,av ve cinayet ile dünyanın kalbini sökmek geleceği yok etmektir. Çocuklarımıza temiz bir doğa ve yaşanılabilir eko sistemi emanet olarak taşımamız şarttır.”

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yayımlanan 2020-2021 Ay Yılı (1 Nisan 2020-31 Mart 2021) Av Turizmi Uygulama Talimatında, öldürülecek hayvanların listesinde Bingöl de yer almıştı. Bingöl’de 7 Yaban Keçisi ve 7 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi’nin avlanmasına izin verilmiş, her bir yaban keçisi için 14 bin TL, çengel boynuzlu dağ keçileri için ise 8 bin 500 TL avlanma ücreti belirlenmişti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bingöl’de İhale İle Yaban Hayvanlarının Avlanması Kabul Edilemez!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 23 Temmuz 2020, 17:00

    Cuma Bey’in yazdıklarına harfiyen katılıyorum bu zamanda avcılık cinayet işlemekten farklı değildir bu duruma izin veren bütün makam sahiplerini o av hayvanlarının yerine koyup onları imha etmeliki dünyanın eko dengesi temizlensin onların varlığı ve yokluğu bu dünyanın dengesini değiştirmez ama eko sistemi dengede tutan hayvan dediğimiz mahkumların azalması dâhi dünyanın eko sisteminde büyük tahribatlara sebep olur.son olarak diyeceğim zevk için avlanan hayvanda beterdir.

    Cevapla
  2. 23 Temmuz 2020, 17:01

    Cuma Bey’in yazdıklarına harfiyen katılıyorum bu zamanda avcılık cinayet işlemekten farklı değildir bu duruma izin veren bütün makam sahiplerini o av hayvanlarının yerine koyup onları imha etmeliki dünyanın eko dengesi temizlensin onların varlığı ve yokluğu bu dünyanın dengesini değiştirmez ama eko sistemi dengede tutan hayvan dediğimiz mahlukların azalması dâhi dünyanın eko sisteminde büyük tahribatlara sebep olur.son olarak diyeceğim zevk için avlanan hayvanda beterdir.

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin