Bingöl’de İŞKUR Destekleri Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürü Halis Erdoğan, İŞKUR tarafından yürütülen proje ve programlar hakkında bir kısım açıklamalarda bulundu. İşte İŞKUR’un Bingöl’deki destekleri:

Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürü Halis Erdoğan, İŞKUR tarafından yürütülen proje ve programlar hakkında bir kısım açıklamalarda bulundu.  Bingöl’deki istihdam faaliyetlerini arttırmak amacıyla çeşitli projelerin uygulandığını ifade eden Erdoğan bazı projeler ile ilgili şunları dile getirdi:

“İŞ’TE ANNE PROJESİ”

“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı ile hayata geçirilmesi öngörülen eylemlerden birisi olan “Kadın İstihdamının İş’te Anne Projesi ile Desteklenmesi” eylemi kapsamında, Kurumumuz tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan Türkiye genelinde 5000  annemize, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilecektir.

İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecektir. Kadınların evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilirler.

Ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan annelere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.”

“İŞE İLK ADIM PROJESİ”

“İşe İlk Adım Projesi sayesinde Yüksekokul veya Fakültelerde mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler İşbaşı Eğitim Programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları sağlanacaktır. Program sonrası katılımcıların en az program süresi kadar zorunlu istihdam edilmeleri gerekmektedir.

Zorunlu İstihdam sürecinde ödenecek ücretin net asgari ücretin %50’sine karşılık gelen tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Zorunlu İstihdamdan sonra işveren tarafından 12 Ay süreyle bu kişileri istihdam edeceğine dair Taahhüt verilmesi ve İl Müdürlüğü yeni bir sözleşme imzalaması halinde istihdam edilecek bu kişiler için 12 Ay süresince Net Asgari Ücretin %25’i İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaya devam edecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bingöl’de İŞKUR Destekleri Açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin