Çapakçur Gazetesi Bingöl Haberleri

Bingöl’de Okul Kantin ve Yemekhane Denetimleri

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetçileri, yeni eğitim öğretim yılının ilk ayında İl Merkezi ve İlçelerdeki okulların kantinleri ve yemekhanelerinde denetim yaptı.

Bingöl’de Okul Kantin ve Yemekhane Denetimleri
541
10 Ekim 2018 - 22:01

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetçileri, yeni eğitim öğretim yılının ilk ayında İl Merkezi ve İlçelerdeki okulların kantinleri ve yemekhanelerinde denetim yaptı.

Yemekhanelerin hijyen koşulları, resmi evrakı, personelin hijyen eğitimi sertifikaları ile gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşullarını inceleyen denetçiler, mevzuata aykırı buldukları durum ve ürünleri rapor ederek, bu uygunsuzlukların tespit edildiği işletmelere 15 gün süre verildi.

Denetimler hakkında bilgi veren Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır denetimler sırasında özellikle süt ve süt ürünlerinde sıcaklığın önemli olduğunu belirterek, bu ürünlerin üretiminden tüketimine kadar soğuk zincirde muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Ürünlerin etiketinde, içeriğinin, son kullanma tarihinin, menşesinin ve firma bilgilerinin mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan Bahadır, yemekhanelerin mutfaklarında ürünlerin saklandığı bazı kaplarda bu etiketlerin olmadığına dikkati çekerek, işletme yetkililerine uyarıda bulundu.

Soğuk hava ünitelerinin kontrolünü de yapan denetçilerimiz , tüketime hazır yiyeceklerin çapraz kontaminasyon riski nedeniyle çiğ et ve et ürünleri gibi gıdalarla aynı yerde muhafaza edilmemesi gerektiğini bu konuların işletme yetkililerince dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Bahadır, denetimlerde süt ve et ürünleri başta olmak üzere numuneler aldıklarını belirterek, derin dondurucuda etiketsiz olarak bulunan kıymanın üzerine mutlaka etiket bilgilerinin yazılması gerektiğini dile getirdi.

Mutfakta ahşap malzemeden yapılmış kesme tahtası kullanılamayacağını ifade eden Bahadır ortamda bulunan sineklerle mücadele için de işletme sahip ve yöneticilerin önlem alınması gerektiğini söyledi.

Bahadır, üretim kısmında açık bir şekilde bulunan kimyasal temizlik ürünlerinin kilitli dolaplarda saklanması gerektiğini vurgulayarak, mutfağın kiler kısmında sebzelerin saklandığı bölümde üretim ile alakalı ürün haricindeki malzemelerin bulunmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Eğitim öğretimin başladığı son bir ay içerisinde İl genelinde 53 adet Okul yemekhanesi ve kantinin denetlendiği, sene sonuna kadar bütün kantin ve yemekhanelerin en az iki kez denetleneceği, gerekli görüldüğü takdirde numunelerin alınarak daha sağlıklı ve etkin denetim yapılacağını belirten Bahadır öğrenci ve velilerimizin içinin rahat olmasını herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda Alo 174 Gıda Hattını rahatlıkla arayabileceklerini belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI