Çeltik ekimi yeri belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeltik ekimi yapmak isteyen üreticiler için çeltik ekim alanı olarak DSİ Gayt sulama kanalı üst kotlarında belirlendiği açıklandı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çeltik ekim alanının belirlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada; “İlimizde çeltik ekimi yapmak isteyen üreticiler için çeltik ekim alanı olarak DSİ Gayt sulama kanalı üst kotlarında ve dereden kendi imkânları ile su almak suretiyle çeltik ekimine izin verilmiştir. Çeltik ekimi yapma isteyen üreticilerin 22/04/2019 – 20/05/2019 tarihleri arasında (geç müracaat tarihi ise 20/05/2019 – 30/05/2019 tarihleri arasında) İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaatlarını şahsen yapması gerekmektedir. Çiftçilerin çeltik ekimi yapabilmeleri için en az 50 da üzerinden tapuları ile birlikte veya kiralama yapılan araziler için kiralama belgeleri ile müracaat etmeleri, tapusuz ve kaçak ekimlere kesinlikle müsaade edilmeyeceği, Çeltik ekim alanı ile yerleşim yerleri arası mesafenin en az 3000 metre olacak şekilde olacaktır. 3039 sayılı Çeltik Ekim Kanununa aykırı harekette bulunanlara verilecek para cezalarının Tarım ve Orman Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin görüşü doğrultusunda belirlenerek tahsil edilecektir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çeltik ekimi yeri belirlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin