Covid Vakaları, Üç Aylık Rakamları Geride Bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son bir haftada Covid-19 vakalarında görülen artış, üç ayda görülen vaka sayısını geride bıraktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan istatistiklerde Kurban Bayramı sonrası Covid-19 vakalarında ciddi bir artış olduğu görülürken, Türkiye genelinde artan vaka sayısına paralel olarak Bingöl’de de Covid-19 vakaları arttı. Sosyal medyada Bingöl’de vaka sayısı bini geçti yönündeki paylaşımlar sonrası konu ile ilgili yaptığımız araştırmalarda vaka sayılarında belirtilen rakamların hiçbir gerçeklik payının olmadığı ancak son bir haftada Covid-19 vakalarında görülen artışın üç aylık rakamları gerdiği bıraktığı yönünde.

Hasta mahremiyetini korumak maksadıyla Sağlık İl Müdürlüğünden, pandemi başlangıcından bu yana vaka sayısı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Sağlık İl Müdürlüğünden resmi olmayan yollardan edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda vaka sayısının açıklanamayacağı vurgulanırken sosyal medyada vaka sayıları ile ilgili yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi istendi.

Uzmanlarla konu ile ilgili yaptığımızda görüşmelerde Covid-19 vaka sayısındaki artıştan çok sosyal mesafe, izolasyon gibi konuların daha fazla önemli olduğu vurgulandı. Uzamanlar ile yaptığımız görüşmelerde sosyal mesafe ve izolasyonun daha büyük bir önem taşıdığı vurgulanarak şu yönde açıklamalar yapıldı:

“Bir kişinin bin kişiye bulaştırabileceği bir virüs ile karşı karşıyayız. Gerekli önlemler alınırsa ve tedaviyle birlikte vaka sayısı bin olsa dahi kontrol altına alınabilir. Burada önemli olan vaka sayısının kaç olduğundan çok herkesin kendi önlemlerini alması İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının aldığı kararlara riayet etmesi. Hasta mahremiyetini korumak ve kargaşaya neden olmamak için rakamlar açıklanmıyor. Sosyal medyada Bingöl’de vaka sayısı bini geçti şeklinde yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor.”

E-NABIZ UYGULAMASIYLA HASTANEYE GİTMEDEN TEST SONUCU ÖĞRENİLEBİLECEK

Corona virüsü test sonuçları Sağlık Bakanlığı E- Nabız uygulamasından sorgulanarak öğreniliyor. Ülkemizde pandemi dönemi devam ederken, Covid-19 testi yaptıranlar vatandaşlar sonuçlarını E -Nabızdan corona virüsü testi sonuç sayfası üzerinden hastaneye gitmeden öğrenebiliyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın bu sistemiyle ayrıca teşhis, tahlil, tıbbi görüntü, reçete, alerji ve benzeri bilgiler de öğrenilebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Covid Vakaları, Üç Aylık Rakamları Geride Bıraktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin