Depremin Yaydığı Enerjiyi Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, ‘‘6.0 Büyüklüğündeki bir depremde 56 milyon kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar.’’

Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, Bingöl Çevre ve Şehircilik, AFAD İl Müdürlüğü çalışanlarına ‘‘deprem tahmini’’ konulu konferans verdi. Sütçü, yaptığı sunumda deprem esnasında atmosferde ve yeryüzünde yaşanan doğal olayları anlattı. Depremin çevresel faktörlerini ve açığa çıkan enerjiyi patlayıcı etkisiyle örneklendirerek anlattı.

Sütçü yaptığı örneklendirmede, ‘‘2.0 Büyüklüğündeki bir depremde 56 kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 3.0 Büyüklüğündeki bir depremde bin 800 kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım 4.0 Büyüklüğündeki bir depremde 56.000 kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 5.0 Büyüklüğündeki bir depremde 1 milyon 800 bin kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar.  6.0 Büyüklüğündeki bir depremde 56 milyon kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 7.0 Büyüklüğündeki bir depremde 1 milyar 800 milyon kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 8.0 Büyüklüğündeki bir depremde 56 milyar kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 9.0 Büyüklüğündeki bir depremde 1 trilyon 800 milyar kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 10 Büyüklüğündeki bir depremde 56 trilyon kilo patlayıcıyla eşit miktarda enerji havaya salınım yapar. 7.0 Büyüklüğündeki bir deprem 5.0 Büyüklüğündeki bir depremin 900 katı büyüklüğünde bir enerji çıkarır. 6.0 Büyüklüğündeki bir deprem 5.0 Büyüklüğündeki bir depremin 450 katı büyüklüğünde bir enerji çıkarır.’’ İfadelerini kullandı.

‘‘DEPREMİN YAYDIĞI ENERJİ SONRASI ATMOSFERDE DEĞİŞİMLER YAŞANIR’’

Sütçü yaptığı sunumun devamında, ‘‘Dünyamız, güneş etrafında dönerken mevsimler oluşur. Dünyamız, kendi ekseninde dönerken gündüz ve gece oluşur. Depremler iklime etki eder. Canlıların yaşamasını sağlar. Dünyada bir günde tahmini olarak 9153 deprem meydana gelmektedir. Dünyada bir günde tahmini olarak 9153 deprem öncesi ve sonrasında atmosfere dağılan enerji atmosferde hangi işlevleri yapar. Türkiye ve çevresindeki depremlerin alçak ve yüksek hava basıncını oluşturduğunu inceleme ve araştırma yapmak açısından konumu, jeolojisi, sismolojisi ve meteorolojisiyle en uygun bölgedir. Türkiye ve çevresindeki depremler 7 günlük hava tahminlerindeki alçak ve yüksek hava basıncının oluşturduğunu gösteren görüntülerdir. 7 Günlük hava tahminlerinin takip edilmesiyle depremler tahmin edilebilir.’’ Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremin Yaydığı Enerjiyi Anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin