Diş Hekimliği ve Kariyer Planlama Araştırma Merkezleri Kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulduğunu açıkladı.

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi’nde önemli iki araştırma ve uygulama merkezi daha kuruldu. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılın başından bugüne 22 Ön lisans, 11 Lisans ve 12 Lisansüstü yeni program açan Bingöl Üniversitesi, mevcut 19 araştırma ve uygulama merkezine iki yenisini daha ekledi. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Diş Hekimliği ile Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezlerimizi kurduk. İki yeni merkezimiz de ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin Amaçları

Öncelikli olarak toplumun ağız ve diş sağlığını ilgilendiren konularda ileri tanı ve tedavi yöntemlerini sunmak amacıyla bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak ve bu sayede merkeze başvuran acil ve diğer hastalara en güncel hizmeti vermek.

Çağın gereklilikleri doğrultusunda ihtiyaç ve beklentilere uygun, hasta haklarına saygılı, kaliteli ve modern bir teşhis ve tedavi hizmeti sunmak.

Üniversitenin sağlık bilimleri alanında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretime devam eden öğrencilerinin eğitim ve uygulamalarına akademik olarak katkıda bulunmak.

Üniversite bünyesindeki sağlık hizmetleri ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren fakülte, enstitü, yüksekokullar, uygulama ve araştırma merkezleri başta olmak üzere diğer kurumlarla işbirliği yapmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinin verimliliği ile niteliğini artırmak.

Tıbbi araştırma ve uygulamaların en üst düzeyde gerçekleşmesi için bilimsel araştırma koşullarını hazırlamak, çağdaş hastane işletme yönetimi ilkeleri doğrultusunda faaliyette bulunmak ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak.

Faaliyet alanlarından biri de merkez bünyesinde, diş hekimliği uzmanlık disiplinlerinin tedavi protokolleri kapsamında girişimsel cerrahi teknikleri uygulayarak, lokal ve genel ameliyathaneleri ile hastaların ayaktan veya yatarak müşahede, muayene, teşhis, tedavi ve rehabilite edilmelerini sağlamak ve konuyla ilgili birimleri oluşturmak.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin Amacı

Merkezin amacı; özelde Üniversite öğrencileri ile genelde üniversite adayları, mezunlar, ebeveynler kapsamında bireyin ilgi ve yeteneklerini tüm dünyadaki kariyer fırsatları doğrultusunda keşfetmesine destek olmak, farkındalık bilincini geliştirmek ve meslek icrasına başlama süresini kısaltabilmek amacıyla yürütülecek olan çalışmalarla ulusal ve uluslararası düzeyde uygulama ve araştırmalar yapmaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diş Hekimliği ve Kariyer Planlama Araştırma Merkezleri Kuruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin