Geçmişten Günümüze Fuat Sezgin Sergisi ve Paneli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Bilim Köprüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Teknik” adlı Panel ve Sergi düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Hakan Olgun yaptı. Sergi ve Paneli organize eden Felsefe Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Çaldak, yaptığı konuşmada “Diğer üniversitelerde belki de benzerine rastlanmayan pafta sergilerimizin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bundan önceki paftaların içeriklerinden ayrı olarak bu sergimizin ayrı bir önemi var. Bu sergimiz kendisinin değerini çok sonradan anladığımız bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Bilim müzesinde sergilediği İslam bilim tarihine ait eserlerin minyatürlerinin resimlerini işledik” dedi.

Panelistlerden Dr. Öğretim üyesi Habibe Temizsu, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in eserlerinden ve projelerinden bahsetti.  “Panelde Sezgin’in bilimsel çalışmalarını değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu, ait olduğumuz kültürel çevrenin medeni mirasçısı olduğumuzu hatırlatırken, bu medeni mirasın farkındalığının bize özgüven vereceğine olan inancını dile getirdi. Temizsu, bilhassa genç nesiller adına bu özgüvenin, bayrağı bir adım daha ileri taşımak hususunda önem arz ettiğine dikkat çekti. Son olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin-İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfının faaliyetleri hakkında bilgi veren Temizsu, özellikle vakfın “İslam Bilim Tarihi dersinin seçmeli ders olarak ortaöğretim programlarında yer alması” yönündeki hedefine ve bunun önemine vurgu yaptı.

Programın ikinci panelisti Öğretim Görevlisi İrfan Aladağ, “1924-2018 yılları arasında 94 yıllık yaşamında akademik açıdan oldukça verimli bir ömür geçirmiştir.  Hayatında birçok zorlukla mücadele etmiştir. Günlük 17-18 saat ve 365 günlük çalışma temposuyla ömrünü sürdürmüştür. Prof. Dr. Fuat Sezgin, temel amacını şöyle ifade eder; “İslam topluluğuna mensup insanlara İslam bilimlerinin gerçeğini tanıtmak, benlik duygularını olumsuz etkileyen yanlış yargılardan onları kurtarmak ve ferdin yaratıcılığına olan inancı onlara kazandırmaktır.” Bu işin oldukça zor olduğunu da bilmekteydi. Şu ifadeleri bunu açıklar. İslam medeniyetinin büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak batılılara anlatmaktan çok daha zordur” dedi.

Panelin ardından Felsefe Bölüm Öğrencileri tarafından hazırlanan sergiye katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak serginin oldukça başarılı olduğunu vurgulayarak Prof. Dr. Fuat Sezgin’in her an gündemimizde olması gerektiğini hem günlük hayatta hem de akademik hayatta bir rehber olarak görmemiz gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Günümüze Fuat Sezgin Sergisi ve Paneli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin