Hayvanlardan İnsanlara Geçen Hastalıklarla İlgili Eğitimler Verilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim protokolü kapsamında, hayvandan insana geçme özelliği gösteren Zoonoz hastalıklarla ilgili eğitimler verilecek.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü arasında iki kurumun işbirliğinde yapılacak “Zoonoz Hayvan Hastalıkları Eğitimi” konusunda protokol imzalandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, Zoonoz hastalıklar konusunda Bakanlık bünyesinde bir daire başkanlıklarının bulunduğunu bu konunun bakanlıklarınca da önemsendiğini söyledi. Gündoğdu, Zoonotik hastalıklar konusunda personelin bilgilendirilmesi ve bu hastalıklara yaklaşımının geliştirilmesi, bunun yanı sıra uygun iletişim teknikleri kullanılarak bu hastalıklara karşı toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokolün, hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı alanında katkı sağlayacağını İfade etti

Ardından açıklama yapan İl Tarın ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ise, “Bu protokol ile konusunda uzman personel tarafından hayvanlardan insanlara bulaşma özelliği gösteren enfeksiyöz, viral, paraziter kaynaklı zoonoz hastalıklar konusunda her iki kurum çalışanlarına eğitimler verilecektir. Verilecek eğitimler ile Ülkemizde sık görülen zoonoz hastalıklar, zoonoz hastalıklarla mücadele yöntemleri, hastalıkların bulaşmasının önlenmesine yönelik tedbirler konularında bilgi verilecek; muhtemel zoonoz salgınları durumunda risk değerlendirmesi ve yönetimi ile koruyucu hekimliğin önemine vurgu yapılacaktır.Tüm dünyada artan hızlı ulaşım imkanları ve hayvan hareketliliğine bağlı olarak zoonoz hastalıklarda artış görülmüştür. Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü arasında işbirliği yapılmış ve ‘Tek Sağlık’ yaklaşımı benimsenmiştir. Dünya çapında da benimsenmiş olan bu yaklaşım kapsamında verilecek eğitimlerle zoonotik hastalıklarla mücadelede halk sağlığı ve veteriner hekimlik hizmetleri arasında yapılacak işbirliğine katkıda bulunulacaktır. Bu işbirliği ile hem hayvancılık sektöründe bu hastalıklara bağlı ekonomik kayıplar önlenecek, hem de insan sağlığının korunmasına katkıda bulunacak” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayvanlardan İnsanlara Geçen Hastalıklarla İlgili Eğitimler Verilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin