İHH, Elazığ depremi için seferber oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Ocak Cuma günü 20.55’te Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), aralarında Bingöl, Bursa ve Şanlıurfa, Kilis ve bölgedeki yardım dernekleri aracılığı ile İHH’nın deprem için seferber olduğunu belirtti.

Merkezi Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) kurduğu kriz masasından gelen bilgiler doğrultusunda faaliyetlerini yürüterek, İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 314 kişilik arama kurtarma ekibini Elazığ ve Malatya’ya gönderdiğini açıkladı.

Deprem sonrası aralarında doğu ve güneydoğuda bulunan İHH’nın partner kuruluş olan yardım dernekleri aracılığı ile deprem bölgesine hızlı bir şekilde gidildiği belirtildi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Vakıftan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Depremi haber alır almaz yola çıkan ekiplerimiz yüzlerce arama kurtarma personeli ve acil yardım malzemeleriyle bölgeye ulaştı. Operasyonlar İHH Genel Merkezi’nde ve bölgede kurulan kriz masalarından AFAD ile koordineli olarak yürütüldü. Vakfımız bölgedeki çalışmalara arama kurtarma, çadır, battaniye, kıyafet, ısıtıcı, aşevi, bebek maması ve hijyen malzemeleri, çocuklar ve yetişkinler için psikososyal destek alanlarında destek verdi. On binlerce deprem mağdurunun faydalandığı çalışmalarımıza kriz bitene kadar devam edeceğiz ve vatandaşlarımızın yanında olacağız.”

İHH 520 GÖREVLİSİYLE SAHADAYDI

Deprem sonrası özellikle arama ve kurtarma ekiplerinin önemli rol üstlendiği aktarılan açıklamada, “6.8’lik Elazığ Depremi kriz operasyonunda İHH; 314 kişi arama kurtarma, 1 Arama Kurtarma Köpeği, 9 kişi koordinasyon görevlisi, 39 kişi aşevi çalışanı, 117 kişi lojistik ve kamp yönetimi görevlisi, 13 kişi psikososyal destek, görevlisi, 28 kişi kadın kolları görevlisi olmak üzere toplamda 520 görevlisiyle sahadaydı” denildi.

2 MOBİL AŞ EVİ VE MUHTELİF YARDIMLAR

Yapılan yardımlara değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “11.02.2020 tarihi itibarıyla depremzedeler için; 30 TIR, 159.500 kg gıda ürünü, 6.616 muhtelif giyim malzemesi ve battaniye, 1.321 ısıtıcı ve ekipmanı, 12.874 bebek bezi ve hijyen malzemesi ulaştırıldı. 1.200 çadır kurulumuna destek verildi. 2 mobil aşeviyle toplamda 76.950 kişilik sıcak yemek dağıtıldı. Yakacak olarak toplamda 120.150 kg odun dağıtıldı. Dağıtımlar devam ediyor.”

ARAMA KURTARMA KÖPEĞİMİZ 5 KİŞİNİN BULUNMASINI SAĞLADI

Elazığ’da yapılan arama çalışmalarında arama ve kurtarma köpeğinin önemli rol üstlendiği kaydedilen açıklamada, “Çalışmalarımıza katılan arama kurtarma köpeğimiz Altar, 5 kişinin yerini tespit ederek enkazdan çıkarılmasını sağladı. Hassas burnuyla kokuları ve nefesleri takip edebilen Altar, vakfımızın arama kurtarma çalışmalarında insanlığa hizmet ediyor. Yeteneğiyle, AFAD’ın düzenlediği eğitimlerde iki yılda bitirilebilecek eğitimlerini dört ayda bitirerek uluslararası sertifika kazandı. Çalışmalarımıza katacağımız iki köpeğimizin de eğitimleri devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

AFETLERE HER ZAMAN HAZIR OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Depremde hayatını kaybedenler için taziye dilekleri iletilen mesajda, “Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1.631 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz, Elazığ depreminde olduğu gibi, afetlere hızlı ve etkin müdahale edebilmek için kendisini sürekli geliştiriyor, eğitimlerini almış 800’den fazla gönüllüsüyle her an hazır bekliyor. Türkiye’de ve yurt dışında eğitimler vererek arama kurtarma alanında yetkin kişiler yetiştirmeye devam ediyor. Desteklerinizle yaptığımız eğitimlerle daha fazla gönüllüye ulaşıyor, ekip ve ekipmanlarımızla afetlere her zaman hazır olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İHH, Elazığ depremi için seferber oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin