İstanbul’da ‘2. Bingöl Tanıtım Günleri’ Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl ikincisi yapılan Bingöl Tanıtım Günleri yoğun bir katılım ve büyük bir bütün coşku ile tamamlandı.

İstanbul Maltepe fuar alanında yapılan ‘2.Bingöl Tanıtım Günleri’ programı yoğun bir ilgi ve katılım ile başladı. Öncelikle standlar açıldı. Ardından Üsküdar meydanında buluşuldu ve vapurla fuar alanına geçildi.

İl özel idaresi folklor ekibi izleyicilere başta Kartal oyunu olmak üzere yerel oyunları sergiledi.

Açılış programına Ak Parti Genel Başkan Yrd. Sayın Cevdet Yılmaz, Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eski milletvekiller Eşref Taş, Şebnem Koçakelçi, Fevzi Berdibek, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İstanbul’un farklı ilçelerinin Kaymakam ve Belediye Başkanları, İstanbul ve Bingöl Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Oda Başkanları, farklı iş kollarından esnaflarımız, İstanbul içinden ve dışından çok sayıda vatandaş katıldı.

BİNDAV Başkanı Müslüm Ayyıldız açılış konuşmasında ‘Türkiye’nin her tarafından gelerek açılışa katılan misafirlere hoş geldiniz’ dedi. ‘Yerel değerler, kent kültürünü geliştirmek ve ilimizin zenginliklerini tanıtmak’ gibi konu başlıklarına değinen Ayyıldız sözlerini ‘Herkesi ilimizin doğal zenginliklerini görmeye davet ediyorum’ diyerek tamamladı.

Ardından Belediye Başkanı Yücel Barakazimikrofona davet edildi. ‘Organizasyonun büyüklüğünden duyduğu heyecanla’ konuşmasına başlayan Barakazi, ‘programın asıl amacının seksen il ile  olmak, Türkiyeli olma bilincini arttırmak olduğunu söyledi’. BarakaziKonuşmasını, ‘buyurun Türkiye, gelin Bingöl’le kardeş olun’ dedi.

Daha sonra PEGASUS Genel Müdürü Mehmet Nane yaptığı selamlama konuşmasında, ‘Bu akşam itibariyle Sabiha Gökçen-Bingöl uçuş biletlerinin satışa başladığını ve 17 ocakta uçuşların başlayacağını’ söyledi.

Vali Yardımcısı Tunahan Çil ise yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi:

‘Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanlarım. Sayın Valimiz Ali Mantı ile beraber ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ için yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Kamu kurumlarımız, Kaymakamlarımız, Belediyelerimiz ve STK’lar ile organizasyon sürecinde yoğun çalışmalar yaptık. Valimiz Sayın Ali Mantı, Ankara’daki ‘Valiler Buluşması’na katıldığı için açılışa katılmak bizlere nasip oldu. Sayın Valimiz bugün Ankara’da ama buradaki herkese sevgi ve selamlarını iletiyor. Ben de şahsım ve kurum çalışanlarım adına hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum. Tanıtım Günleri İlimiz için hayırlı olsun’ dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da konuşmasında tanıtım günlerinin Bingöl için hayırlı olmasını diledi.

Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selim Timuçin ise: ‘Bingöl ülkemizin kadim değerlerini bağrında taşıyan nadide bir ilimizdir’ dedi. ‘İşgal edilmeyen şehir olması, darbe anayasasına hayır demesi ile nadide bir ilimizdir. Bingöl iyi ki var’ dedi.

Daha sonra Enver Fehmioğlu yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi:

‘Güneşin farklı doğduğu Bingöl mütevazı ve gelişmeye açık bir ildir. İlimizi daha fazla tanıtmamız lazım… 12 Eylül anayasasında ve 15 Temmuzda gösterdiği duruş ile Bingöl farklı bir ildir. Program hayırlara vesile olsun’.

Ak Parti genel başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi:

‘Bugün Bingöl’ü İstanbul’a taşımış durumdayız. Gurbetteki hemşehrilerimizle ve Bingöl’ü seven dostlarla kucaklaşacağız. Bingöl’ün bilmeyenlere ilimizi tanıtmakta çalışacağız. Bu programlar kardeşliğimizi pekiştiriyor. Programın en büyük zenginliği Bingöllülerdir. Bingöl’e artık Pegasus haftada üç gün uçuş yapacak….

Daha sonra plaket sunumları yapıldı.

Emekli eğitimcilerden Mehmet Akgündoğdu’Bingöl’ şiirini okudu.

Şairler ile program devam etti: Hemşehrilerimiz Ali Haydar Haksal, Nurettin Durman ve Metin Kaygalakşiirleri ile programa ayrı bir renk kattılar.

Haksal: ‘büyük İslam medeniyetinin topraklarında yaşıyoruz. Kiğı Ermenicede köy anlamına gelir. Bizim kültürümüz asimile etmeyen bir kültürdür. Osmanlı kimseye müdahale etmemişti. Kürt halkı kendi diliyle İslam’a hizmet etmiştir’ dedi.

Nurettin Durman, şair Kaygalak’ın’Çapakçur’dan çıktım yola’ isimli şiirini okudu.

Metin Kaygalak: ‘insanın haysiyet uzvu vardır. Uyanmayı unutmuşsak çok şeyi kaybetmişiz demektir. Bingöl’ün çocuğuyum. Bingöl İsviçre’nin Alplerini andıran bir kent. Dağları terbiye ediyor’ dedi.

Kaygalak, ‘taşların unutulmuş yüzüyüm ben’ ve ‘zaman’ isimli şiirlerini okudu.

Nurettin Durman ise ‘Nedir peki ayrılık’ ve beni sakla’ adlı şiirlerini okudu.

Haksal ise ‘su niyetine’ isimli şiirini okudu ve hikâyecilik üzerine okudu. Kendi kitap okuma hikâyesini anlattı.

Bingöl kütüphanesinde Bingöllü şairlerin ve yazarların birer köşesi olması talebinde bulundu.

Küçük bir kız çocuğu ‘Arakan kan ağlıyor’ adlı şiirini okudu.

İlk günün programı standların dolaşılmadı ve sanatçı Alişan’ın konseri ile sona erdi.

Beş gün süren tanıtım Günleri içinde farklı etkinliklerle ilimizin tatları anlatıldı.

Kapanış töreni ise coşkulu bir kalabalık ile yapıldı. Plaket takdimlerinin ardından sırasıyla Belediye Başkanı Sayın Yücel Barakazi, Vali Sayın Ali Mantı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz kapanış konuşmalarını yaptılar.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN: ‘FOTOĞRAFLARLA TANITIM GÜNLERİ’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da ‘2. Bingöl Tanıtım Günleri’ Heyecanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin