“Kahin olmaya gerek yoktu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Belediye Meclisi grup sözcüsü Bürçün; “Gelinen noktada büyük bir mağduriyet yaratıklarını açık ortada. Mevcut Belediye Başkanının da bir çözüm yaratacağının olmadığı ortada. Bu duruma gelineceği gün be gün ortada iken kahin olmaya gerek yoktu.”

Bingöl Belediyesi tarafından yapılması planlanan ancak bir ödenek olmadığı gerekçesiyle durdurulan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi gündemin en önemli konularından biri oldu.

Önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, hak sahipleriyle görüşme gerçekleştirmiş ve toplantı sözlü arbededen yol kapatma eylemine kadar uzamıştı.

Yaşanan bu durumun ardından konu hakkında bir açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye Meclisi Grup sözcüsü Aydın Bürçün, sorunun çözülemeyeceğini daha önce ifade ettiklerini açıkladı.

Bürçün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl basınına da verdiğimiz açıklamada Kültür mahallesinde uygulanacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi için Dönemin Belediye Başkanı tarafında iller bankasından talep edilen kredi onaylanmadan ihalenin yapılmasının doğru olmadığım olursa ileride Hak sahiplerinin mağdur olacağını söyledik.

Gelinen noktada büyük bir mağduriyet yaratıklarını açık ortada. Mevcut Belediye Başkanının da bir çözüm yaratacağının olmadığı ortada. Bu duruma gelineceği gün be gün ortada iken kahin olmaya gerek yoktu. Çünkü projede ciddiyet yoktu. 31 Mart seçimleri öncesi daha bölgede mevsimsel sebeplerden dolayı inşaat sezonu başlamadan hak sahiplerin umutlarım tekrar yanıltarak bir sembolik temel atma töreni gerçekleştirdiler. Bu temel atma bir seçim yatırımı olduğu ortadaydı secim bitti proje gitti. Biz HDP Belediye meclis grubu olarak bunun takipçisi olacağımızı bildirir saygılar sunarız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Kahin olmaya gerek yoktu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin