Kararsız Oranı Yüzde 18,5

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırma şirketlerinin yaptıkları son anketlere göre Bingöl’de kararsız seçmen oranı yüzde 18,5 olarak görülüyor. Sosyal medyada en çok ilgili gören adaylardan Milliyetçi Hareket Partisi Ziya Buyankara ise ankette yer almadı.

 31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça araştırma şirketleri anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Son olarak EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan 15 ilde toplam 8566 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket gerçekleştirdi. Anket yapılan iller arasında Bingöl’de yer aldı. Sosyal medyada en çok ilgili gören adaylardan Milliyetçi Hareket Partisi Ziya Buyankara’ya ankette yer almadı.

ANKET SONUÇLARI DÜZENLENİRKEN 2014 YEREL SEÇİMLERİ VE 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI DİKKATE ALINDI

Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.

AK PARTİ ANKET SONUÇLARINA GÖRE ÖNDE

Bingöl’de araştırmaya katılanların yüzde 49’u 31 Mart’ta tercihini AK Parti adayı Erdal Arıkan’dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 31,2’si HDP adayı Hişyar Özsoy’a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,3 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 18,5 olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kararsız Oranı Yüzde 18,5

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin