Korkutan Artış: Gençler Suça Karışıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En fazla hakaret ve yaralama gibi suçların işlendiği Bingöl’de, 17 yaş altında suç işleyen çocuk sayısı bir önceki yıla göre yüzde 71,3 oranında artarak 627’ye yükseldi.

Bingöl adliyesinden edinilen bilgiye göre, Bingöl’de en çok hakaret, yaralama ve tehdit suçları işleniyor. Hakaret, tehdit ve yaralama suçlarının ardından FETÖ davalarından kaynaklı terör suçları ikinci sırada yer alırken, En çok işlenen suçlar listesinin üçüncü sırasında bina içine muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, hırsızlık ve konut dokunulmazlığına ihlal suçları yer aldı. Listenin dördüncü sırasında uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurma, kullanmak, uyuşturucu veya uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçları yer aldı. Listenin son sırasında ise taksirle yaralama suçu yer aldı.

17 YAŞ ALTI SUÇA KARIŞAN ÇOCUK SAYISINDA ARTIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) derlenen verilere göre, Bingöl’de 17 yaş altındaki suça sürüklenen çocuk sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 71,3 oranında artarak 627’ye yükseldi. Bingöl’de 2017 yılında bir önceki yıla göre, suç türlerine göre dağılımında en fazla artış yüzde 500 ile sahtecilikte yaşandı. Sahteciliği yüzde 300 artış ile adliyeye karşı suçlar, yüzde 150 artış ile gasp, yüzde 137,5 ile uyuşturucu, yüzde 100 artış ile toplumsal olaylar, yüzde 95 artış ile hırsızlık,  yüzde 69,2 artış ile mala zarar verme, yüzde 64,3 artış ile tehdit, yüzde 50 artış ile cinsel suçlar, yüzde 50 artış ile yaralama yüzde 33,3 artış ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçları takip etti.

YARALAMA İLK SIRADA

Bingöl’de 2017 yılında 17 yaş altındaki suça sürüklenen çocukların işlediği suçlara bakıldığında ilk sırayı yüzde 40 ile yaralamanın aldığı görüldü. Yaralamayı yüzde 31,7 ile hırsızlık,  yüzde 3,7 artış ile tehdit, yüzde 3,5 artış ile mala zarar verme, yüzde 3 ile uyuşturucu, yüzde 2,4 ile cinsel suçlar, yüzde 15,7 ile diğer suçlar takip etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Korkutan Artış: Gençler Suça Karışıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin