‘Korucular Da Dağların Bekçileri, Bize De Bekçi Statüsü Ve Maaşı Verilmeli’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Korucuları Dernek Başkanı Erhan Kırkan, yüzlerce şehit verdiklerini söyleyerek, ‘Korucu dağda 2275 liraya terörist, bekçi şehirde 5078 lirayla hırsız peşinde koşuyor. Korucular da dağların bekçileri. Bize de bekçi statüsü ve maaşı verilmeli’ dedi.

The Independen Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonunda geçtiğimiz günlerde “Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu” teklifinin kabul edilmesinin ardından gece bekçileri silah taşıma, kimlik sorma, sorgulama gibi haklara kavuştu.

Yasal haklarına dair de açıklama yapılan bekçiler ortalama beş bin liranın üzerinde maaş alacak. Bekçilere tanınan hakların ardından Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan koruculardan da benzer talepler geldi. Sosyal medyada yer alan” Türkiye Güvenlik Korucuları” adlı hesapta yapılan paylaşımda korucu ve bekçi görsellerine yer verilerek “Korucu dağda 2275 lira liraya terör, bekçi şehirde 5078 lirayla hırsız peşinde koşuyor? Reva mı bu?” dendi.

“İki bin şehit verdik, 2275 lira maaş alıyoruz”

Koruculardan gelen taleplerle alakalı görüşüne başvurduğumuz Bingöl Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı olan Erhan Kırkan, korucuların 40 yıldır teröre karşı mücadele verdiğini bu sürede iki bine yakın şehit ve üç bine yakın gazi verdiklerini söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

Bizler aynı zamanda batıya göç etmeyerek hem buradaki esnafı da ayakta tutuyoruz hem de batının yükünün artmamasını da sağlıyoruz. İddia edildiği gibi korucular ek işte yapmıyor. Korucuların yüzde 80’ni bu işten aldığı maaşla geçimini sağlıyor.  Hali hazırda 55 bin kadrolu, 20-25 bin gönüllü ve bir o kadar da emekli korucu var. Aldığımız para 2275 lira. Bu para ile hem görevimizi yapmaya hem de ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Ayın 15’inde maaş alıyoruz. 20’sinde cebimizde para kalmıyor.

“Bizler de dağların bekçileriyiz”

“Korucu 2275 liraya dağda terör peşinde koşarken bekçi kardeşlerimiz 5078 liraya şehirde hırsız peşinde koşuyor” diyen Kırkan şu talepte bulundu:

Bekçilerin yaptığı işi önemsiyoruz.  Bekçilik kurumunun yeniden canlandırılması önemli. Biz de dağların, kırsalın bekçileriyiz. Yıllar boyunca devletimizin yanında görev aldık ve almaya devam ediyoruz. Bize de bekçi statüsü ve maaşının verilmesini talep ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Korucular Da Dağların Bekçileri, Bize De Bekçi Statüsü Ve Maaşı Verilmeli’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin