KUSİ’den Genç Mucitlere Danışmanlık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KUSİ grubu, meslek lisesi öğrencilerin üzerinde çalıştıkları projeleri incelediler. Öğrencileri patent ve model süreçleri konusunda bilgilendirdiler.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği(KUSİ) grubu, meslek lisesi öğrencilerin üzerinde çalıştıkları projeleri incelediler. Öğrencileri patent ve model süreçleri konusunda bilgilendirdiler. Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarına devam eden KUSİ grubu, Teknik Lise öğrencilerinin hazırladıkları projelerin Bingöl Üniversitesi ilgili öğretim üyelerine anlatılarak hem projelerin geliştirilmesi hem de projelere ait patent, faydalı model gibi süreçlerin takibi konularında bilgilendirmeler yaptı.

KÜSİ Çalışma Grubu Üyeleri olarak Genç ilçesi İbn – i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleştirilerek “Doğal İndikatör”, “Anti fugal, Anti viral, Anti bakteriyel Kumaş Üretimi” ve “Deride Renk Değişimi” proje fikirleri hakkında sunumlar yapılarak projelerin patent, faydalı model vb. konulardaki süreçlerin gerçekleştirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrenci ve öğretmenlerinin tasarladıkları ve 50. TUBİTAK lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışması yazılım dalında Türkiye 2.si seçilen“Tarımda Fe.Y.ZFeyno Tipleme ve Yapay Zeka” adlı proje öğrenciler ve öğretmenler tarafından KÜSİ çalışma grubuna anlatıldı.

Öğrencilerin projelerinin incelendiği ziyaretlere, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan ve Mühendis İlyas Karaman, Mühendis Hatice Aslan, KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Üsame Demir ve Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinden Öğr. Gr.Veysel Süzerer. Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bayındır, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl YDO Koordinatörü İsa Telimen ve KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KUSİ’den Genç Mucitlere Danışmanlık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin