Lisansüstü Programlara, Açılan Kontenjanın 2,5 Katı Müracaat Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Üniversitesi 2020-2021 akademik yılında enstitüler bünyesinde açtığı 558 kişilik lisansüstü programları kontenjanına bin 365 kişi müracaat etti. Böylelikle lisansüstü programlarına ayrılan kontenjanın 2,5 katı müracaat yapıldı.

Bingöl Üniversitesi 2020-2021 akademik yılında enstitüler bünyesinde açtığı 558 kişilik lisansüstü programları kontenjanına bin 365 kişi müracaat etti. Fen Bilimleri Enstitüsü’ne açılan 189 Yüksek Lisans Programları kontenjanına 253 kişi müracaat ederken yerleşenlerin sayısı 123 kişi oldu. Aynı enstitünün doktora programlarına ayrılan 25 kişilik doktora programlarına 7 kişi müracaat ederken bunlardan 5 kişi yerleşebildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına ayrılan 308 kişilik kontenjana bin 35 kişi başvurdu. Başvuranların 298’si bu enstitünün açılan programlarına yerleşebildi. Yine aynı enstitünün doktora programlarına 21 kişilik kontenjan ayrılırken 16 kişi herhangi bir doktora programına yerleşebildi. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına ayrılan 6 kişilik kontenjanına 5 kişi yerleşti. Yaşayan Diller Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına ayrılan 6 kişilik kontenjana 10 kişi müracaat etti ve 6’sı bir programa yerleşebildi. Aynı enstitünün doktora programına açılan 3 kişilik kontenjana 2 kişi yerleşebildi.

Bingöl  etti. Böylelikle Üniversitemiz lisansüstü programlarına ayrılan kontenjanın ikle açılan kontenjanın 2,5 katı müracaat yapıdÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Lisansüstü programlarımıza bu kadar teveccüh olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında ‘Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı’ ile Doğu Dilleri ve Edebiyatı Anabilim Dalı bünyesinde ‘Arap Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı’, Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde de ‘Kıraat İlmi Tezli Yüksek Lisans Programı’ açtık. Bu programlarımıza da Eylül ayı içerisinde öğrenci almayı planlıyoruz. Malum olduğu üzere  yaşanan pandemi sürecinden dolayı ertelenen ALES Ağustos ayında yapılacak. ALES sonuçları açıklanınca bu programlarımıza da öğrenci alımı için ilana çıkacağız. Üniversitemiz, son 4 yılda toplam 30 lisansüstü programa kavuştu. Üniversitemizin farklı alanlarında lisansüstü programların açılması öncellikle ilimize, bölgemize ve ülkemize bilim alanlarında katkı yapacaktır”  dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lisansüstü Programlara, Açılan Kontenjanın 2,5 Katı Müracaat Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin