Martta 129 Aileye Yardım Ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Mart ayında 129 aileye 16 bin 303 TL değerinde ayni kırmızı et ve nakdi yardımında bulundu. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılı Mart ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı. Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç  “Mart ayında 129 aileye 16 bin 303 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 13 aileye 1 bin 353 TL tutarında gıda yardımı, 11 aileye 9 bin 700 TL tutarında nakdi yardım, 105 aileye de et yardımda bulunduk” dedi.

“HAYAT BİRLİKTE GÜZEL”

Hayırseverlere önemli çağrılarda bulunan Tamaç, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Koronavirüs salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz. İçinde bulunduğumuz üç ayların hürmetine ve gelen Ramazan ayı hürmetine milletimizin bu zor günlerinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Biz daha önce olduğu gibi bu gün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun için hayat birlikte güzel şiarıyla paylaşmanın tam zamanı diyoruz. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca halkımızı evinde kalmaya devam etmesini istiyoruz. Yine ev ve iş yeri sahiplerini bu zor günlerde kira almamaya davet ediyoruz. Birlikten kuvvet doğar güçlükler kolay aşılır. Birlik olursak üzerimize yağan ilahi rahmet musibetleri def eder inşallah. Önümüzde Ramazan Ayı var. Bu günler; hayır, hasenat ve iyilik için önemli bir fırsattır. Veren ellerimizden muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayalım. Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin” diye konuştu.

“İNFAK BİR AY DEĞİL HER AYDIR”

Ramazan-ı şerif gibi manevi duyguların güçlendiği vakitlerde infakın arttığını vurgulayan Tamaç, infakta devamlılığa dikkat çekerek, “Ancak malın elde ediliş zamanı ile mukayyet zekât ve fıtır sadakası için bir zaman sınırlandırması bulunmakla birlikte infak için böyle değildir. Zira aç olan darda kalan ve muhtaç olan var olduğu müddetçe infak da var olmalı devam etmelidir. Üstelik bu devamlılık ile infakın bir ahlaka, bir alışkanlığa da dönüşmesi sağlanacaktır. Büyütüp yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için de örnek olabilmenin yolu bu devamlılıkta saklıdır. Anne babasının yılın her vakti muhtacı görüp gözettiğine şahit olan çocuklar infakı ve infakın sağladığı tarifsiz mutluluğu ancak böyle öğreneceklerdir. Bugün infakla merhamet etmeyi, paylaşmayı, diğerkâm olmayı öğrenen çocuklarımız yarın bize de birbirlerine de daha merhametli ve cömert davranabileceklerdir. Böylelikle Kur’an’da sevabının bire yedi yüz misli olduğu (Bakara, 2/261.) ifade bulan infak; alışkanlıkları, aile gelenekleri ve hayat düsturları olacaktır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Martta 129 Aileye Yardım Ettiler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin