Metruk Kurum Binaları, Uyuşturucu Meskeni Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solhan’da kamu kurumlarına ait olup kullanılmayan binalar, madde bağımlılarının uğrak mekânı oldu.

Solhan’da kamu kurumlarına ait olup kullanılmayan binaların ilgili kurumlarca önlem alınması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu binaların kötü emellerde kullanılmaması için erken karar verilip gerekli müdahalenin yapılmasını istediler.

Birçok yerde terk edilmiş/kullanılmayan binaların özellikle madde bağımlıları veya başka kötü emellerde kullanıldığını haberlerde gördüklerini söyleyen vatandaşlar, Solhan’da Adliye Lojmanları ile Emniyet Lojmanları olarak bilinen iki yapının kullanılmadığını aktarıp ilgili kurumların bu yapılar ile ilgili bir çalışma yapmasını istediler.

Özellikle Emniyet Lojmanının ara sokakta olmasından ve uzun süre kullanılmamasından dolayı zaman zaman bazı gençlerin binaya girdiğine şahit olduklarını söyleyen vatandaşlar, gençlerin boş binaya girmesinin mantıklı veya iyi niyetli bir açıklamasının olamayacağını belirtip şu ifadeleri kullandılar; “Kamuya ait kullanılmayan binaların hem kötü amaçlara mahal verilmemesi için hem de o amaçlarda kullanılmaması önlem alınması gerekiyor. Birçok yerde bu tür binaların uyuşturucu yuvası olarak kullanıldığına basın aracılığıyla haberdar oluyoruz. Solhan’daki binaların da bu amaçla kullanılmaması için yıkılması gerekenlerin yıkılıp yeniden kamu hizmetine kullanılması,  yıkılması gerekmeyenin ise onarılıp kamu hizmetine yeniden kazandırılması gerekiyor. Bu binaların yeniden kamuya hizmet verebilecek duruma getirilmesi kamu adına bir kazanım olduğu gibi başka amaçlar için kullanılmaması için de önlem niteliğinde olacaktır. İlgili kurumların, bu talebimizi kamu adına dikkate almalarını talep ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Metruk Kurum Binaları, Uyuşturucu Meskeni Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin