Minik Çınar için çağrıda bulundular

Minik Çınar için çağrıda bulundular
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solhan ilçesinde ikamet eden Ergin Çakar’ın oğlu Çınar Eymen, beta major talasemi hastalığı ile mücadele ediyor. Ailenin talebi üzerine ilçeye gelen Türk Kızılay kan bağış tırı, kent sakinlerinden kan bağışı aldı. Yoğun ilginin gösterildiği farkındalık çalışmasında onlarca kişi minik Çınar Eymen için kan verdi.

Sadece Bingöl’deki değil ülke genelindeki bağışçılara da çağrıda bulunan dede Adil Çakar, Çınar Eymen’in durumunda olan çocuklara kan bağışının umut olacağını söyledi. Çakar, “Ricamız il, ilçe ve tüm Türkiye’den sadece torunum için değil hasta olan herkes için kan verebilirler. Kan verenlerden de Allah razı olsun. Bu tür hastalıkla mücadele edenler için kan verirlerse mutlu oluruz. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Oğlunun yaklaşık 2 yıldır tedavi gördüğünü anlatan baba Ergin Çakar ise, vatandaşlara çağrıda bulundu. Tek çarenin ilik nakli olduğunu aktaran baba Çakar, “Oğlum beta major talasemi hastası ve ilik nakli bekliyor. 2 yıla aşkındır bir tedavi sürecinde. 10 binde bir kök hücrede ancak umut olunabiliyor. Ne kadar çok sayı artarsa o kadar iyi olma ihtimali artacak bizim için. Çınar Eymen ve onun gibi nice hastaların hayata tutunmasını istiyorum. Onun için insanlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz, talep ediyoruz. Fazla geç olmadan çocuklarımızın tekrar sağlığına kavuşturma niyetindeyiz. İki yıldır tedavisi sürüyor ve tek çaresi ilik naklidir. Halkımıza da teşekkür ediyoruz ve bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. İnsanlarımızdan daha çok talep bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Minik Çınar için çağrıda bulundular 1 Minik Çınar için çağrıda bulundular 2

İHA

Anlık gelişmeleri takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Twitter

Facebook

Instagram

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Minik Çınar için çağrıda bulundular

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin