Öğrencilerin En Büyük Sorunu Barınma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksekokulunda(MYO), Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ile bir araya gelen öğrenciler: 20 Bin nüfusa sahip bir ilçeye geldik. Ancak yurt olmadığı için kiralık ev bulma derdine düşüyoruz ve kira fiyatları da çok yüksek rakamlardan veriliyor.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genç MYO öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen ve  onlarla uzun süre sohbet eden Rektör Çapak, sorunların giderilmesi için yetkili kurumlarla görüşeceğini ve giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.  Tanışma faslının ardından öğrencilerin sıkıntılarını dinleyen ve yaşanan sorunların çözümü için notlarını alan Rektör Çapak, sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını ve ilgili kurumlara aktaracaklarını ifade etti.

“ÖĞRENCİLER BARINMA VE YOL KONUSUNDA DERTLİ”

Tanışma faslının ardından yaşadıkları sorunların çözülmesini talep eden ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Okumak için 20 Bin nüfusa sahip bir ilçeye geldik. Ancak yurt olmadığı için kiralık ev bulma derdine düşüyoruz ve kira fiyatlarıda çok yüksek rakamlardan veriliyor. Bu konuda birçok arkadaşımız maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimini yarıda bırakıp dönmek zorunda kalıyor. Bununla beraber yol, kantin fiyatları, teknik gezilerde araç tahsisi ve yemek konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Gerek üniversite yönetimi gerekse ilçe yetkilileri bu konuya bir çözüm bulmaları gerekmektedir” diye sitemlerini dile getirdiler.

“SIKINTILARINIZI ÇÖZME GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Çapak ise, “Sıkıntılarınızı anlıyor ve katılıyorum. Barınma konusunda gerekli mercilerle sürekli görüşüp yaşanan sıkıntıyı çözmek için uğraşıyoruz. Yaşadığınız sorunların takipçisi olup kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilerin En Büyük Sorunu Barınma

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin