“Öğretmenler, eşsiz zenginliğimizdir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci; “Sizler, hayatımızın merkezindeki birer değer, vazgeçilmez varlıklarımız, eşsiz zenginliğimizsiniz. İlk peygamber ve ilk öğretmen Hz. Adem’den bu yana büyük bir fedakarlık ve özveri ile bilgelik yolunu öğreten sizler, insanlık için ilmin kapısı oldunuz.”

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Vali Ekinci, şu sözlere yer verdi:

“Sizler, hayatımızın merkezindeki birer değer, vazgeçilmez varlıklarımız, eşsiz zenginliğimizsiniz. İlk peygamber ve ilk öğretmen Hz. Adem’den bu yana büyük bir fedakarlık ve özveri ile bilgelik yolunu öğreten sizler, insanlık için ilmin kapısı oldunuz; iyiden, güzelden ve doğrudan yana olmayı, ilim ve irfan ile hayat sürmeyi, hedefe ulaşmanın ilmi ve ahlaki yolunu öğrettiniz.

Sığ tartışmaların ötesinde kalarak, bilgiyi ve akletmeyi önceleyerek, barışı ve kardeşliği ilmik ilmik işleyerek yeni nesiller yetiştirmeye, insanlığı diriltmeye gayret ettiniz ve böylece toplumdaki görevinizi hakkıyla yerine getirip saygınlığınızı ölümsüzleştirdiniz.

Sizler, ruhumuzu besleyen, kitaplar ve kütüphaneler ile ufkumuza ufuk katan; ışığınız ile karanlıkları, dinamikliğiniz ile durgunlukları, birikiminiz ile cehaleti gideren; Mevlâna’nın, Yunus’un, Hacı Bayram Veli’nin, Itri’nin, Aşık Veysel’in sevgi bahçelerinde büyüyen hakikat incilerini gönül dünyamıza taşıyan olmazsa olmazlarımızsınız.

İnsana emek vermek, bilinç ve endişe sahibi kimlikler yetiştirmek medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmeye dönük son derece önemli bir görevdir. İnanıyoruz ki, öğretmenlerimizin hak, adalet, bilgelik ve merhamet gibi yüce değerlerle teçhiz ettiği fikri ve vicdanı hür gençliğimiz büyük ve güçlü, mutlu ve müreffeh yarınlarımız demektir.

Sabrın, sadakatin ve karşılıksız vermenin müstesna örnekleri, bugünümüzün ve yarınlarımızın mimarları, insanımıza ve tarihimize yön veren, istiklal ve istikbalimiz için bitimsiz gayretlerin, şevk ve heyecanın sahibi değerli öğretmenlerimiz!

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü en içten duygularımla kutluyor, görevi başında olan öğretmenlerimize hayırla geçen bir ömür dilerken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”(Haber merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Öğretmenler, eşsiz zenginliğimizdir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin