“Önce İş Sonra Proje Yaptılar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Veysi Kaya, “Hacı Ketenalp haritacıydı. Bingöl’ün haritasına o bakıyordu. Ama Bingöl’ün her yerini çıkmaz sokaklara büründürdü. Serdar Atalay mimardı ucube gibi sekiz katlı yapılara izin verip Bingöl’ü bitirdi. Bu Bingöl için bir katliamdı. Mevcut Belediye Başkanı Yücel Barakazi, otogar yaptı. Önce otogar yapıldı sonrasında proje yapıldı. Otogara girecek kavşak yok, şimdi otogara yapmacık bir kavşak yapıldı ve bu utanç vericidir. Abdullah Bazencir Köprüsünün yukarında şehirlerarası yola bir geçit verilmiş ama geçit harici her şeye benziyor. AKP bugüne kadar yaptığı bütün işlerde önce iş yaptı kara düzen, ondan sonra proje uydurmaya çalışmış” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bingöl Eş Başkanları Veysi Kaya ve Songül Barcadurmuş Solmaz, yerel seçimler öncesi adaylık süreçlerini değerlendirerek eleştirilere cevap verdi.

Diğer seçimlerden farklı bir seçim stratejisiyle seçimlere hazırlandıklarını söyleyen HDP İl Başkanı Veysi Kaya, “HDP bir önceki seçimlerden bağımsız farklı bir strateji ile seçimlere girmeye hazırlanıyor. O yüzden ince eleyip sık dokuyoruz. Aday başvuru süreleri uzatıldı. Biz şu anda diyoruz ki hiçbir aday başvuru yapmadı. Oysaki başvuru yapanlar var, hazırda bekleyenler var. Biz şu isim başvuru yaptı dersek bir diğer adayın önünü kapatıyoruz algısı oluşabilir. Bana yer vermezler algısı oluşabilir. Diğer partilerde durum böyle değil diyebilirsiniz ama biliyorsunuz ki bizim parti biraz riskli bir parti. Aday bir kamu kurumunda çalışıyorsa, iş adamıysa ben müracaat edersem bana verilmezse oradaki işimden de olabilirim, garanti olmayan bir yerde riske girmeyeyim diyebilir. Bizim bu arkadaşlara çağrımız şudur; gelin başvurunuzu yapın. Bizim amacımız tamamıyla bu korkuları yıkmaktır” dedi.

KAYA: “AŞİRETSEL DÜŞÜNMÜYORUZ”

HDP’nin Bingöl’de nasıl bir aday göstereceği hakkında açıklama yapan Veysi Kaya, “Bizim aday profilimiz şu; bizim partinin ilke ve ahlakına uygun olacak. Çok popülist, çok zengin, iş adamı, kariyerli gibi durumlara bakmıyoruz. Bizim aday profilimiz gerçekten dürüst, ilkeli ve halkını sahiplenecek sadece HDP’lileri değil tüm halkı kucaklayacak, eşit mesafede yaklaşacak, cebine bakmayacak, halkın hizmetine bakacak biri. Biz nasıl dürüst, eşit ve ilkeli bir aday çıkarabiliriz derdindeyiz. Kimin daha çok parası var, kimin daha geniş aşireti var şeklinde düşünmüyoruz. Bizim için adayın bir oyu da olabilir. Aşiretsel düşünmüyoruz. Bizim adayımız herkesi kendi aşiretinden, kendi adamıymış gibi görmeli” şeklinde konuştu.

“ÖNDER VEYA BAYDEMİR İLE GÖRÜŞME OLMADI”

Kamuoyunda Sırrı Süreya Önder ve Osman Baydemir ile görüşüldü iddialarını yanıtlayan Veysi Kaya, “Sırrı Süreyya Önder veya Osman Baydemir ile herhangi bir görüşmemiz olmadı çünkü İkisi de siyasi yasaklı. Bu durumu bildiğimiz için böyle bir girişimde bulunmadık. Bizde aday profili çok, bu parti çok büyük kadrolar yetiştirdi. Bu parti siyaset gündeminde olmayan İdris Baluken’i ülke ve dünya gündemine sokmadı mı, Hişyar Özsoy profesör ve kendini dünya çapında kanıtlamış bir isim. Bizim çıkardığımız adaylara bakılırsa sade bir aday çıkarmayacağımız herkesin malumudur. Herkes şunu bilsin ki biz sıradan bir aday çıkarmayacağız” dedi.

“SESSİLİĞİN SESİ OLACAĞIZ”

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sessizliğin sesi olacak bir parti programımız var. Sessizliğin çok büyük ses getireceğini, çok büyük ses getirecek kampanyalarla seçime hazırlanacağımızı parti tabanımız bilsin. Seçim kampanyamız AKP’nin üç dönemdir Bingöl’e çok şey yapmış gibi gösterip hiçbir şey yapmadığını gösterecek. Ben kırk senedir Bingöl şehir merkezinde yaşıyorum. Yıllar önce düşündüklerimi halen düşünüyorum. 2003 senesinde talihsiz bir deprem yaşandı Bingöl’de. Deprem sonrası Bingöl yeniden bir yapılanmaya girdi. İmar açısından Bingöl için yeniden bir şans doğdu. Şunu diyebilirim ki Bingöl’ün yüzde 80-85’i yenilendi. Genişlemesi gereken yollar daha da daraltıldı. Kişiye göre imar planları çıkartıldı. Yapılar kaldırımı bırakın birçok yerde yolun üzerinde. Yolun üzerinde binalar yapıldı. Bu nedir kişisel ranttır.”

“ÖNCE İŞ SONRA PROJE YAPTILAR”

Geçtiğimiz üç dönemde Bingöl’de Belediye Başkanlığı yapan üç isimi eleştiren Veysi Kaya, “Hacı Ketenalp haritacıydı. Bingöl’ün haritasına o bakıyordu. Ama Bingöl’ün her yerini çıkmaz sokaklara büründürdü. Serdar Atalay mimardı ucube gibi sekiz katlı yapılara izin verip Bingöl’ü bitirdi. Bu Bingöl için bir katliamdı. Mevcut Belediye Başkanı Yücel Barakazi, otogar yaptı. Önce otogar yapıldı sonrasında proje yapıldı. Otogara girecek kavşak yok, şimdi otogara yapmacık bir kavşak yapıldı ve bu utanç vericidir. Abdullah Bazencir Köprüsünün yukarında şehirlerarası yola bir geçit verilmiş ama geçit harici her şeye benziyor. AKP bugüne kadar yaptığı bütün işlerde önce iş yaptı kara düzen, ondan sonra proje uydurmaya çalışmış” şeklinde konuştu.

KAYA: İHALE KANUNUNA AYKIRI İHALE YAPILDI

Kültür Mahallesinde halesi gerçekleştirilen 2. Etap kensel dönüşüm projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Veysi Kaya, “Mevcut 2. Etap konutları üç aydır sözde ihale yapılmış. İhale yasasına aykırı bir ihale, çünkü ihale yasasında diyor ki bir ihalenin en az yüzde on ödeneği olmalı ki ihalesi yapılabilsin. Sıfır ödenekle ihale yapılmış. Sözde açılışı yapıldı. Seçime giriyoruz, göz boyaması. Önce iş, sonra proje olmasaydı. Her şeyi hazırlanır, etüt bitirilir, peojesi yapılır, ödeneği çıkar ardından insanlara gidilirdi. Kim kazanırsa kazansın işi zor. Bizim belediyemiz çok katlı bir yapıya izin vermez, seçilmemiz halinde kesinlikle projeyi revize edeceğiz” dedi.

BARCADURMUŞ: ”KADININ DERDİNİ KADIN ANLAR

Parti içerisinde ki eş başkanlık sistemini değerlendiren HDP Bingöl Eş Başkanı Songül Barcadurmuş Solmaz, ”Bingöl’de de eş başkanlık sisteminin yerel boyutunda ve belediye boyutunda gerçekleştirilmesinin yanındayız. Toplumun yarısı erkekten oluşuyorsa yarısı da kadından oluşuyor. Kadında rol ve misyon hakkına sahiptir toplumda. Muhafazakâr bir toplumda kadının derdini ancak kadın dinler, kadının derdine ancak kadın ortak olabilir” İfadelerini kullandı. HABER: Ahmet Boydaş-Mesut Budraç

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Önce İş Sonra Proje Yaptılar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin