Reşat Yılmaz: “Taze Kana İhtiyaç Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Bingöl Spor Onursal Başkanı Reşat Yılmaz, takım hakkında birçok dedikodunun yapıldığını vekulübe harcanan paraların hepsinin ispatı olduğunu belirterek, “ne kadar başarıyı sahiplenebiliyorsak, alkışlıyorsak, başarısızlık noktasında da özeleştiri yapıp hataları kabul etmek de bir erdemliktir. Biz bu sorumluluğu üstleniyoruz ve bu hataları da hiçbir şekilde üzerini kapatmıyoruz. Bahaneler arkasına sığınmıyoruz, elimizden geleni hiçbir menfaat gözetmeksizin en iyisini yapmaya çalıştık, Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olarak böyle bir karar aldık. Bir kan değişikliğinin Bingöl Sporumuza fayda getireceğine inanıyoruz. Devre arasında 22 puan varken, çok iyi bir yerdeyken de bunu söylemiştik. Yeni arkadaşların bu yönetimi alıp daha üst noktalara taşımaya ihtiyacı var” dedi.

12 Bingöl Spor Onursal Başkanı Reşat Yılmaz, yönetim kurulu ile beraber basın toplantısı düzenledi. Başkan Yılmaz, takımın istenmeyen bir noktada sezonu kapattığını belirterek, “12 Bingöl Spor, bu yıl yapmış olduğu mücadele sonucunda ne yazık ki ikili averaj sonucunda BAL ligine düşmüştür. Bizler son saniyeye kadar bunun içinde olduk. Futbolda şampiyonluklar, yenilgiler, ligden düşmeler de var. Önemli olan bunu son dakikaya kadar kararlılıkla yürütmektir. Bizler de bu mücadeleyi son dakikaya kadar yürüttük. Takımımız istemediğimiz bir konumda sezonu kapattı. Bu süreçlerde, bizim yönetim olarak işe girdiğimizden beri desteklerini sunan Sayın Bakanımız, Valimiz, Belediye Başkanımız, daha sonraki BAL ligine düştükten sonra da Sayın Vekilimiz Fevzi Berdibek’e teşekkür ediyoruz. Bizim olmayacağımız bundan sonraki süreçlerde de gelecek tüm yönetimdeki arkadaşlara da yardımcı olacaklarından şüphemizi yoktur” diye konuştu.

“2’NCİ YARIDA MADDİ GÜCÜMÜZ OLMADI”

Takımın ligin ikinci yarısına devam etmesi için 920 bin 263 liranın ödendiğini, bu sebeple istenen transferlerin yapılmadığı için güçsüz konuma düştüklerini belirten Yılmaz, “devre arasında da basınla toplantı düzenlemiştik. Orada da 3 yıllık süreçte yönetim olarak çok büyük sıkıntılarla mücadele ediyorduk. Bu işi daha ileri götürebilecek arkadaşlara devretme noktasında açıklamalarda bulunmuştuk. İki ayrı tarihte kongremiz oldu. Ne yazık ki kongrelerimize hiçbir şekilde katılım olmadı, kimsenin de yönetimi alıp ileriye götürme noktasında bir talepleri de olmadı. İldeki büyüklerimizin bizdeki ricası üzerine bu takımı devre arasında kapanmaması adına,  mücadele etmeden kulübümüzün yok olmaması adına yönetimi üstlendik. Devre arasında bu kulüp normal şartlar altında lisans çıkaramıyordu. Lisans çıkaramayan bir kulübün de sahada yer alma şansı da yoktu. Bizler tüm şartlarımızı zorlayarak 920 milyar lira federasyona ödeyerek lisans engelini kaldırdık. Bunu hayata geçirdikten sonra, kulübümüz 2’nci yarıya katılmak için şartları yerine getirdi ve mücadelesine devam etti. Bizler 2’nci yarı noktasında maddi anlamda fazla gücümüz olmadığı için gerekli transferleri yapamadık. Futbol ekonomik olarak güç isteyen bir iştir. Biz gücümüze göre transferler yaptık. Forvet eksikliğimizi sezon sonuna kadar hissettik” dedi.

Yılmaz’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 “SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUZ”

“Ne kadar başarıyı sahiplenebiliyorsak, alkışlıyorsak, başarısızlık noktasında da özeleştiri yapıp hataları kabul etmek de bir erdemliktir. Biz bu sorumluluğu üstleniyoruz ve bu hataları da hiçbir şekilde üzerini kapatmıyoruz. Bahaneler arkasına sığınmıyoruz, elimizden geleni hiçbir menfaat gözetmeksizin en iyisini yapmaya çalıştık, Bingöl’ün markası olan 12 Bingöl Sporun yok olmaması için çalıştık. Biz bu düşünceyle yola çıktık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olarak böyle bir karar aldık. Bir kan değişikliğinin Bingöl Sporumuza fayda getireceğine inanıyoruz. Kan değişiklikleri kulüplere fayda sağlar, yeni bir heyecan yaratır. Bu Bingöl Spora faydalı olacaktır. Devre arasında 22 puan varken, çok iyi bir yerdeyken de bunu söylemiştik. Yeni arkadaşların bu yönetimi alıp daha üst noktalara taşımaya ihtiyacı var.”

“ESKİ YÖNETİMDEN KALAN 1 MİLYON BORCU ÖDEDİK”

“Bizler yönetim kurulu olarak 3 yıldır bütün mücadelemizi verdik. İlk günden bu güne kadar icralarla uğraştık. Eski yönetimlerden kalan 1 milyon lira para borç ödedik. Bir taraftan icra borçlarını öderken diğer taraftan sporcu transferleriyle, maddi kaynak yaratmakla uğraştık, Bingöl Spor için mücadele verdik. Biz 3 yılda şampiyonluk da, ligde tutunmak da ligden düşmeyi de yaşadık. 3 durumu da yaşadık. Bizler yapıcı her türlü eleştiriye açık olduk. İstişareler yaptık, ancak art niyetli insanların söylemlerine de pabuç bırakmadık”.

“KULÜBÜ DAHA İLERİ GÖTÜREBİLECEK İNSANLARA BIRAKIYORUZ”

“Bingöl Spora 10 milyonlarca lira para geldiğini iddia edenlere sesleniyorum. Böyle bir dünya paralar gelmiş de, bu paraların nereye gittiği ile ilgili bir izlenim ortaya konulmak istendi. Bingöl Spora 1 TL’ye kadar kim ne verdiyse, hepsi kayıtlıdır. Sağda solda konulup yönetimi şeffaf olmamakla suçlayanlara söylüyorum, kim 1 lira para vermişse ortaya çıksın, bekliyoruz. Bunların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Amaçları dedikodu yapmak, çamur atmaktır. Devre arasında da söyledik, kimse kongreye bile gelmedi. Bu iş sosyal medyada yazmakla olmaz. Bu işi yapabilecek insanların bir araya gelip bu iş üstlenmesiyle oluyor. Kulübe giren ve çıkan para bellidir. 22 Eylülde ligler başlayacak. Biz artık bu kulübü daha ileri götürebilecek insanlara bırakıyoruz. Kendilerine her türlü yardımcı olmaya da hazırız.”

“FUTBOL BİR ŞEHRİN MAJIDIR”

“Bu iş sadece 22 kişinin bir topun peşinde koşması değildir. Futbol, bir şehrin imajıdır. Bingöl gençliğinin uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için önemli bir oluşudur. Bingöl Spor hiçbir zaman sahipsiz kalmaz, eski dönemlerdeki gibi sahipsiz bırakılmaz. 12 Bingöl Spor bir markadır. Bir takım küme düşmek veya üst lige düşmekle ne büyük ne küçük olur. Bu bir spordur. Diğer illerin takımlarının hali de ortada. Bingöl Spor, tüm Bingöl’ün değeridir. Bingöllüler de her zaman bizi hem burada hem deplasmanda yalnız bırakmadı, kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ…”

“Lafla peynir gemisi yürümez. Konuşmaya gelse sosyal medyada konuşuyorlar, olumsuz eleştiri ve söylemlerde bulunuyorlar. Biz, siz eğer daha iyi yapacaksanız ‘gelin siz yapın, yönetimi bırakıyoruz’ dedik ama kimse talip olmadı. Bunların tek amacı Bingöl Sporu yıpratmak, dedikodu yapmak… Bu hastalıktır. Dedikodu hastalığına yakalanmışlar. Bir mücadele işine giremeyenler, ancak böyle oturup dedikodu yaparlar. Amaçları takım kapansın zarar görsün, biz de rant sağlayalım…”

“DEVRE ARASINDA BU İŞİ ÜSTLENEN OLMADI, DOSYALARDA İSPATLAR MEVCUT!”

“İllaki birileri çıkıp devre arasında bu işi üstlenir dedik. İnsanların söylemleri, açıklamalarına bakıp destek verir çekiliriz ve onlar yönetime geçer dedik. Ancak bu takıma zarar verdi. Kamp süreci uzadı ve takım zarar gördü. Bu anlamda sabah akşam dedikodu üretip takımı daha iyi yönetebileceklerini söyleyenlere fırsat sunduk, biz çekiliyoruz gelin dedik ancak kimse gelmedi. Sanki milyonlarca lira para gelmiş de biz götürmüşüz diye laf ettiler. En ufak bir sıkıntısı olan varsa gelsin. Dosyalarımız hazır, bütün faturalar, dekontlar hepsi var. Hepsinin ispatı mevcut…”

“20 BİN VEREN, 200 BİN VERDİM DİYE LAF ETTİ…”

“Bingöl Spor, kimseyi kendisinin aklaması yada karalaması mecrası olamaz. İnsanların kendi aralarındaki çekişmelerine takımı alet edemezler. Burası hesap görme yeri değildir. Burası siyaset yeri değildir. Bingöl Spor, kentin ortak değeridir. Vali bey, Bingöl’e geldiği zaman takım için büyük bir mücadele verdi, taşın altına elini koydu. Ama ne yazık ki bir şekilde bu işin önüne geçmek isteyen, dedikodu yapanlar şikâyet edip durdular. Bütün gelir ve gider burada, 20 bin lira bağış yapan sağda solda ‘200 bin lira verdim’ diye laf etti. Herkesin ne verdiği ortadadır. Zorla kim kimden para alabilir? Bu kulüp kolay kolay bu seviyelere gelmedi. Bu markamızın yok olmamasını, sahipsiz bırakılmamasını istiyoruz. İsteğim budur. Biz gençlerimizin geleceği için bu mücadelenin içindeyiz.”

“KULÜBÜ BORÇSUZ DEVİR EDECEĞİZ, ÖNCEKİ YÖNETİMLER GİBİ BORÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

“Şu an takımın 1 milyon 100 bin lira gibi bir borcu var. Biz bu borcu karar defterine yazmadık. Kulüp borçsuz olarak görünüyor. Bu borcu biz üstlendik. Geçmiş dönemlerdeki gibi borçları karar defterine yazıp sonraki yönetimi sıkıntıya sokamayız. Sadece yapılandırılmış SGK borçları var. Onların da usulü için, biz sonraki yönetime her türlü konuda yardımcı olabiliriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reşat Yılmaz: “Taze Kana İhtiyaç Var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin