Su tüketimi için önemli uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Solhan’da hasta yoğunluğunun yaşanmasından dolayı bu yoğunluğun sebepleri de sorgulandı. Mevsimsel sıkıntılardan ve tüketilen ürünler ile ilgili olabileceği kadar şebeke sularından dolayı da olduğu iddia edilmişti.

Solhan’da özellikle bayram tatilinde başlayan ve devam eden hasta yoğunluğu vatandaşları tedirgin etti. Hekimler muayene edip gerekli tedavileri uygulayıp önerilerde bulunurken bu kadar yoğunluğun normal olmadığı kaydedildi. Hekimler hastalığın bazı sebeplerini belirten bilgiler vermişti ancak su ile ilgili kesin bilgiler incelemeler neticesinde belli olacaktı.

Bayram tatilinin ilk gününde başlayan salgından dolayı günlük yaklaşık 400’ün üstünde hastanın Solhan Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuruda bulunduğu öğrenilirken bu hastaların genel şikayetlerinin bir birine yakın olması ve çok sayıda hastanın olması dikkat çekmişti.

Acil Servise başvuranların çoğunluğunu yaşlı ile çocuklardan oluştuğu ve belirtilirken şikayetlerin genelde karın ağrısı, kusma ve ishal olduğu aktarılmıştı.

İlçe Merkezi ve köylerden hastaların olması mevsimsel rahatsızlıklar olabileceği gibi tüketilen gıdalar ile ilgili olduğu da öne sürülmüş ancak su tüketimi için kesin bilginin incelemelerin yapılmasından sonra verilebileceği aktarılmıştı.

Yaşanan sağlık sorunları ile ilgili Solhan Kaymakamlığı vatandaşları su tüketimi konusunda bilgilendirirken şu uyarılarda bulunuldu: “İlçemizde yaşanan salgından sonra sağlık kuruluşlarımız ilçe merkezindeki 4 mahallemizden ortalama 7 numune alarak inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler neticesinde Yeni Mahalle ve Yeşilova Mahallelerimizdeki sularda bakterilere rastlandığı tespit edildi. Diğer mahallelerimiz ve köylerimizden de hastaların oluşundan dolayı tüm hastalıkların bu sebeple oluştuğu ifade edilemez ancak iki mahallemizdeki vatandaşlarımızın su tüketimlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Şebeke suyu kaynatılmak suretiyle içme suyu olarak da kullanılabilir, çay ve yemekler ile normal kullanımda sıkıntı yoktur. Ancak kaynatılmadan içme suyu olarak kullanılmaması gerekmektedir. Solhan Belediye Başkanlığımıza da bu konuda gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Belediye Başkanlığı’nın verdiği bilgiye göre su kaynakların veya depolarda her hangi bir dış etkene rastlanmadığı ve suyun kullanılabilir duruma gelmesi için önlemin de alınacağı belirtildi. Özellikle iki mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız suyu kaynatmadan tüketmemeliler, yemek yapmak, çay ve normal kullanımda kullanabilirler.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su tüketimi için önemli uyarılar!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin