‘‘Suç Varsa, Yeni Başkan’ı Meclis Seçmeli’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösteren CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir: Herhangi bir kanunsuzluk da Belediye Meclisinin kararı ile yeni Başkanın seçilmesi yöntemi demokrasi, hukuk ve oy veren vatandaşların iradesine saygı için en doğru yöntem olacaktır.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösteren CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, suçları ispat edilmedikçe görevlerinden uzaklaştırılan belediye başkanlarının görevlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi. Kanunsuz bir durumun tespit edilmesi halinde ise yeni belediye başkanının belediye meclisleri tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi.

Bazencir, yaptığı açıklamada; ‘‘Yerel seçimlerin üzerinden beş ay bile geçmeden halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanları görevden alınmış, ne hikmetse belediye meclisinin yeni başkan atamasına müsaade edilmeden belediyelere kayyum atanmıştır. AKP’li belediye başkanları metal yorgunluğu altında görevlerinden tabiri caizse ağlata ağlata alınmıştır. Yerlerine meclis kararı ile başkanlar atanmıştır. Türkiye bu demokrasi ayıbını da ne yazık ki yaşamıştır. Mardin, Diyarbakır, Van belediye başkanları seçilebilme kriterlerine uygun olmalı ki 31 Mart seçimlerinde partilerinden aday olmuş, halkın iradesi ile seçimi kazanarak belediye başkanı seçilmişlerdir. Halkın iradesini, demokrasiyi hiçe sayan bir anlayış haklarında kesinleşmiş hukuki karar olmayan belediye başkanlarını bir sabah görevden alarak yine demokrasiye büyük bir darbe vurmuştur.’’ Dedi.

Bazencir, açıklamasının devamında, ‘‘Sandıkta kazanamadıklarını farklı yollarla almaya alışmış demokrasiyi araç olarak gören zihniyet bunu İstanbul seçimlerinde de denemiş halktan gerekli dersi fazlası ile sandıkta almıştır. Demokrasi ve hukukla temellenen Türkiye Cumhuriyetini geriye götürmek isteyen, terörle işbirliği yapan seçimlerde terör örgütü üyelerini devletin resmi televizyonlarına çıkaran her türlü anlayışa karşıyız. Suçu ispat edilmedikçe herkes masumdur ilkesi ışığında halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi, her hangi bir kanunsuzluk da belediye meclisinin kararı ile yeni başkanın seçilmesi yöntemi demokrasi, hukuk ve oy veren vatandaşların iradesine saygı için en doğru yöntem olacaktır. Unutulmamalıdır ki demokrasi ve bağımsız hukuk kuraları bir gün herkese lazım olabilir.’’ İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘‘Suç Varsa, Yeni Başkan’ı Meclis Seçmeli’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin