Süt ve süt ürünleri üretimi Ağustos’ta arttı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticari süt işletmelerince Ağustos ayında 722 bin 506 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttı.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 95 bin 335 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 51 bin 557 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 426 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,1 azaldı.

Yoğurt üretimi 108 bin 251 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 arttı. Ayran üretimi ise 60 bin 941 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,6, protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süt ve süt ürünleri üretimi Ağustos’ta arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin