‘‘Trafik Kazaları %45 Azaldı’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl İl Emniyet Müdürü Metin Akay : ‘‘2018’ in ilk üç ayına göre 2019 yılının ilk üç ayında, özellikle yayaya çarpmalı kazaların % 45,9 oranında azaldı.’’

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde, “Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası” programı düzenlendi. Programda, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ konulu sinevizyon gösterimi sonrasında Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemleri (KGYS)’ince kayıt altına alınan ilimizde meydana gelen kaza görüntüleri izlendi.

Programda 2018 ve 2019 yıllarına ait kaza istatistiklerini paylaşan İl Emniyet Müdürü Metin Akay, ‘‘2018 yılında ülkemizde meydana gelen ölümlü trafik kazaları incelendiğinde oluş türlerine göre 1. Sırada% 21 ile yoldan çıkma 2. Sırada ise % 20,2 ile yayaya çarpma gelmektedir. İlimizde ise 2018 yılında 461 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalara 151 yayanın karıştığı tespit edilmiştir. Sonuçlar değerlendirildiğinde ilimiz şehir merkezinde meydana gelen ölümlü- yaralamalı trafik kazalarının %32’sinin yayaların karıştığı kazalar olduğu görülmektedir. Bu istatistiki bilgiler ışığında ülke geneli trafik kazalarında ilgili kurumlarımızca yaya ölümlerini azaltacak önlemler alınmakta olup; bu önlemler artarak devam edecektir.

26 Ekim 2018 tarihinde Karayolları Trafik Kanununun 74;üncü maddesinde yapılan değişiklikle yaya öncelikli trafik düzenine geçilmiş ve tüm yol kullanıcılarına yaya öncelikli trafik düzeni bilinci kazandırmak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın ”sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir. Ülke genelinde yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmış ve 06 Şubat 2019 günü tüm ülke genelinde gerçekleştirilen etkinlikle hayata geçirilmiştir. Bu etkinlik çerçevesinde alınan karar doğrultusunda şehrin değişik noktalarında yaptığımız yol uygulamalarıyla ilimizde meydana gelen yaralamalı kaza sayılarının 2018’ in ilk üç ayına göre 2019 yılının ilk üç ayında ( özellikle yayaya çarpmalı kazaların) % 45,9 oranında azaldığını görmekteyiz.

Gururla söylemek gerekirse 2018’in ilk üç ayına göre yaralamalı kazaların azaltılmasında, Türkiye birincisi olduğumuz E.G.M’nin istatistiklerinden anlaşılmaktadır. Sizlerin de yol kullanıcıları olarak ışıksız ve personel olmayan kavşak ve okul geçitlerinde önceliği yayalara vererek trafik kurallarına riayet etmenizi ve katkı sağlamanızı bekliyor, kazasız günler diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Programa Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Vali Yardımcısı Taner Bolat, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘‘Trafik Kazaları %45 Azaldı’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin