Üç yıldır İmam Bekliyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karlıova ilçesine bağlı 400 nüfuslu Geçitli köyüne bulunan camide üç yıldır imamın olmamasından dolayı köylüler Cuma namazını kılamadıklarını söylediler.

Yetmiş haneli olan geçitli köyündeki camiye yaklaşık üç yıl önce imam atandığını ifade eden köylüler imamın görevlendirmeyle ilçe merkezine kaydırıldığını söyleyerek o günden beri camilerinde namaz kılamıyorlar.

Üç yıldır birçok kez ilçe müftülüğüne başvurmalarına rağmen köylerine imam gönderilmediğini söyleyen köy muhtarı Bedri Özmen; “köyümüze üç yıl önce imam atandı. İmamı görevlendirme ile ilçe merkezine çektiler. Görevlendirilen imamın kadrosu hala köyümüzde olduğu için başka bir imamı bize gönderemiyorlar.  Ya bizim imamı tekrar köyümüze gönderin ya da kadrosuyla birlikte alınki köyümüze yeni imam atansın. Üç yıldır doğru dürüst camimiz açılmıyor. Köyümüzde ezan okunmuyor. Cuma namazını imkânı olanlar ilçe merkezine gidip kılıyorlar. Geriye kalanlarımız ise Cuma namazını bile kılamıyor” dedi.

Köylülerden Menduh Düzgün ise; “köy camilerinde bir cenaze bile yıkanmıyor. Namaz kılamıyoruz defalarca bunu yetkililere aktarmamıza rağmen köyümüz imamsız bırakıldı diyerek imam istediklerini söyleyerek imam istiyoruz dedi. Köy camisinin her vakitte kilitli olduğunu söyleyen Hasan Ali Özmen ise Cuma namazı bile kılamıyoruz devletimizden imam istiyoruz” diyerek yetkililerin seslerini duymalarını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üç yıldır İmam Bekliyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin