Uygun Donanımda Mezuniyette İşsizlik Neredeyse İmkânsız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslek liseleri müdürleri ile yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney: Başarılı bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun olan donanımlarla mezun olmuş bir kişinin işsiz kalması neredeyse imkânsızdır.

Meslek liseleri müdürleri ile yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ‘‘Başarılı bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun olan donanımlarla mezun olmuş bir kişinin işsiz kalması neredeyse imkânsızdır.’’ Dedi. MEB meslek liseleri raporunda, 2007- 2008 ile 2015-2016 yılları arasında meslek liselerinden mezun olan gençler ve 81 ildeki işletme yöneticilerin içinden 33 bine yakın mezun ile araştırma yaptı. Bu araştırma sonuçları, eğitimin ardından gençlerin sürüklendiği sömürü sistemini gözler önüne serdi. Bakanlığın raporuna göre, öğrencilerin yüzde 70’i aldıkları eğitimden memnun olsa da iş hayatına girebilme oranlarındaki düşüklük ve aldıkları ücretler dikkat çekti.

İl genelinde görev yapan meslek lisesi müdürlerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney başkanlığında meslek liseleri eğitim öğretim faaliyetlerini planlama ve değerlendirme toplantısı 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

  1. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Mesleki eğitimin önemini vurgulayan İl Müdürü Güney, “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple, sanayinin gelişmesinde bir alt yapı yatırımı olan meslekî ve teknik eğitime Bakanlığımız nezdinde de oldukça önem verilmektedir. Öğrencilerimize, velilerimize mesleki eğitimin getirilerini doğru anlatmalı, gençlerimizi meslek sahibi olma yönünde özendirerek doğru yönlendirmeler yapmalıyız. Nitelikli işgücü açığının kapatılması için en etkin yol, mesleki eğitimin tanıtım/yönlendirme faaliyetlerinin doğru ve etkin yapılmasından geçmektedir. Başarılı bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun olan donanımlarla mezun olmuş bir kişinin işsiz kalması neredeyse imkânsızdır. Bu bilginin aktarılması, öğrenci ve velilerimizce anlaşılması önemlidir. 2023 Eğitim Vizyonunda mesleki ve teknik eğitim okullarında üretilen başarılı projelere mikro kredi sağlanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda okullarımızda mutlaka günümüz ihtiyacını karşılayan projeler üretilmeli ve sektörle işbirliğine gidilmelidir. Bu konuda her türlü desteğe hazırız. Yanımızda olun; yakınınızda olacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uygun Donanımda Mezuniyette İşsizlik Neredeyse İmkânsız!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin