Vali Ekinci Başkanlığında FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Dönem Başkanı Bingöl Valisi Kadir Ekinci Başkanlığında Malatya yapıldı.

Toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu dönem başkanı Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan , Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Arslan, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Valimiz Kadir Ekinci şunları söyledi:

“Yönetim Kurulumuzun Değerli Üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Malatya’da bir aradayız. Toplantıya başlamadan önce yönetim kurulu üyesi olarak beraber çalıştığımız Elazığ eski Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel beyefendilere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulumuzun yeni üyeleri olarak göreve başlayan Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan beyefendilere de ‘hoş geldiniz’ diyerek yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Değerli basın mensupları, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ilimizde meydana gelen ve devletimizce alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla yaraları sarılmaya devam eden deprem hadisesini müteakip tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi bölgemizi hem ekonomik hem de sosyal yaşam anlamında etkilemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan tedbirler sayesinde, ülkemiz dünyada bu süreçten en az etkilenen ülkeler arasında yer almaktadır. Sağlık alt yapımızın güçlü olması, kamu ve özel sektöre verilen destekler sayesinde bu pandemi sürecinden ülkemizin ve bölgemizin daha da güçlenerek çıkacağına inancımız tamdır. Bu süreçte, salgın tehdidinin etkilerini azaltabilmek ve gerekli önlemleri alabilmek adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinesinde ajansımız tarafından ilan edilen 2020 yılı ‘COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı’nın değerlendirme süreçleri tamamlanmış ve program kapsamında desteklenen “Covıd-19 Salgınına Karşı Mobil Etkileşim ve Tarımsal Altyapı Desteğinin Sağlanması’” projesi Bakanlıkça örnek proje olarak ifade edilmiştir.

Ayrıca Bölge illerimizde COVID-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik ve sosyal durumun etkilerinin ortaya çıkarılmasına yönelik ajansımız tarafından bir analiz çalışması yapılmakta olup bu hususla ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır.

Değerli üyeler ve basın mensupları, Toplantımızda ajansımız tarafından hazırlanmış olan TRB1 2014-2023 Bölge Planı’nda belirlenen ‘Alternatif Turizm Türlerinin Geliştirilmesi’ ve ‘Endüstriyel Üretimin Güçlendirilmesi’ öncelik alanları doğrultusunda yürütülen Sonuç Odaklı Programlar kapsamında çeşitli teknik araştırma, analiz ve raporlar dikkate alınarak hazırlanmış olan ve imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini arttıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesi, Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiye girdi teşkil edebilecek altyapı ve hizmet modellerinin geliştirilmesi ile Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet alt yapılarının geliştirilmesine katkı sağlaması amaçlanan 2020 yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır.

2020 yılında uygulanacak Fizibilite Desteği Programları hakkında değerlendirmeler ile SOGEP kapsamında 2019 yılında başarılı olan projeler, program kapsamında istatistiki veriler ile 2020 yılı SOGEP Usul ve Esasları ve Projeleri hakkında bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Toplantımızda ajansın devam eden faaliyetleri ile ilgili konular ve diğer gündem maddeleri görüşülecek ve bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız.

Toplantımızın sonunda 1 yıldır yürütmekte olduğum Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Elazığ Valimiz Sayın Erkaya Yırık beyefendiye devrediyor olacağım. Kendilerine ‘hayırlı olsun’ dileklerimi sunar, ajansımıza ve bölgemize yapacağı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

Toplantımızın ve karalarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Ekinci Başkanlığında FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin