Vali Mantı, Okul Ziyaretlerine Devam Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Valisi Ali Mantı 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılı münasebetiyle planlanan okul ziyaretleri kapsamında, Bal Peteği Anaokulu, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nu ziyaret etti.

Özellikle öğrenciler ve öğrenci velileri adına okul aile birliği üyeleri ile görüşmenin hedeflendiği ziyaretlere Bal Peteği Anaokulu, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu ziyaretleri ile devam edildi. Okullarımızın hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde Ali Mantı’ya Vali Yardımcısı Cevat Gün ve Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İnönü Mahallesi muhtarı Sait Baraçeşlik ettiler.

Ziyaret kapsamında öncelikle Bal Peteği Anaokulu ziyaret edildi. Burada minikler ile bir araya gelen Vali Mantı, çocuklar ile yakından ilgilendi. Çocukların el işi çalışmalarını izledi, önceki çalışmalarını inceledi. Okul öğretmenleri ile yapılan toplantıda okul ve öğrenciler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İkinci olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle seçilen Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okuluna geçildi. Öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği üyeleri ile buluşan Vali Mantı uygulama sınıflarını ziyaret etti.

Burada öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Mantı, öğrencilerin günlük programları, etkinlikleri ve gelişim seyirleri ile ilgili olarak okul idarecilerinden bilgi aldı. Öğretmenlerle yaptığı toplantıda Vali Mantı, ‘Sizler özel eğitim öğrencileri ile ilgilenerek en zor ve önemli işi görüyorsunuz. Bu tür okullarda çalışmak ayrı bir fedakârlık ister. Öğretmenlerimizin işlerini severek yapıyor olmaları beni ayrıca mutlu etti. Hepinize teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum’ dedi.

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu ziyaret edildi. Vali Mantı, burada da öğretmenler ve Okul Aile Birliği üyeleri ile tanıştı, okul idaresinden okulun fiziki durumu ve akademik başarıları ile ilgili bilgiler aldı.

Derslikleri ziyaret eden Vali Mantı daha sonra öğretmenler ile bir araya geldi. Öğretmenlerle yaptığı toplantıda Vali Mantı şunları söyledi:

‘Değerli öğretmenlerim sizler en önemli mesleklerden birini icra ediyorsunuz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar iyi olacaktır. Ülkemizin ve insanımızın tek çıkış yolu eğitimdir. Bunun için bilinçli ve sistematik çabalarımız olmalı. Ülkemizin doğusunda ve batısında yetişecek iyi insanlardan hepimiz istifade edeceğiz.Güzellikleri arttırmaya dönük çabalar geliştirmeliyiz. Kırgınlık ve sıkıntıları gidermeliyiz. Garip ve mazlum bir coğrafya olan Anadolu’nun çocuklarıyız. Hepimiz el ele vererek Anadolu’yu ve ondaki zenginlikleri korumalıyız. Onun için kalbi, kafası, yüreği ve bileği sağlam insanlar yetiştirmeliyiz.Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Mazisini bilmeyenin istikbale dair sıkıntıları olur. Mazide dünyaya yön vermiş bir medeniyetimiz var. Referanslarımızı buradan almalı, tezlerimizi budinamiklerle güçlendirmeliyiz. Dün tüm dünya için söylenecek sözlerimiz vardı. Hamdolsun bugün yeniden o kimliğimizi bulmaya dönük gelişmeler yaşıyoruz. Borcunu ödeyemeyen aciz ülke olmaktan hızla uzaklaşıp en uzaktaki mazluma, mağdura ve muhtaca maddi ve manevi yardımlarda bulunacak seviyelere eriştik. Bundan dolayı rabbimize şükretmeliyiz. Nimetleri ve imkânları görmek ve teşekkür etmek bir erdemdir.Elimizdeki değerlere çok iyi sahip çıkmalıyız. Özellikle çocuklarımız ihmal edilmeyecek en büyük değerlerdir. Onları doğru yönlendirmeli, karamsarlığa iten politikalardan uzak durmalıyız.Büyük bir ülkenin ve son derece zengin bir kültürün insanlarıyız. İnsanlarımız arasındaki merhamet, paylaşım ve dayanışmanın dünyada benzeri yok. Bu değerlerimizi geliştirerek yarınlara taşımalıyız.Derslikleri ziyaret ettim. Pırıl pırıl öğrencilerimizle tanıştım. Bu çocuklar sizlerin eseri. Emekleriniz için hepinize teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim’ dedi.

Vali Ali Mantı’nın okul ziyaretleri program dâhilinde periyodik olarak devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Mantı, Okul Ziyaretlerine Devam Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin