‘Vicdan Konvoyu’ Suriye’li Kadınların Sesi Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH İnsani Yardım Vakfınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’de tutuklu kadınların dramına dikkati çekmek amacıyla 81 ilden katılımcılarla ‘Vicdan Konvoyu’ oluşturulacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’de tutuklu bulunan kadınların dramına dikkati çekmek amacıyla ‘Vicdan Konvoyu’ düzenlenecek.

Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu 7 Mart’ta yola çıkıyor. Türkiye’den kadınların öncülüğünde 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden kadınların yola çıkaracağı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’dan dünyaya seslenecek olan konvoya binlerce kadın katılacak.

Bingöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’de binlerce kadının tutuklu olduğunu belirterek, yaşadıkları acıları tüm dünyanın bilmesini istediklerini söyledi.

İHH olarak başlatacakları konvoya uluslararası katılım da olacağını aktaran Gili, “Şu anda Suriye’de 13 bin 700 kadın tutuklu. Bunlardan serbest kalıp ülkemize sığınanlara yardım ettiklerimiz oldu. Bir kısmı işkence görüyor, biz de bu drama sessiz kalmak istemediğimiz için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gili ayrıca, 81 ilden konvoya katılacaklarla 8 Mart’ta Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir araya gelerek basın açıklaması düzenleyeceklerini kaydetti.

Gili, son olarak konu ile ilgili olarak bilgi almak isteyenlerin 0544 648 29 39 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.

Konvoya; İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Memur-Sen, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hukukçular Derneği, Özgür-Der, KADEM, iHAK, AİD, TÜGVA, AKDAV, Ensar Vakfı, TGTV ve İDSB destek veriyor. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Vicdan Konvoyu’ Suriye’li Kadınların Sesi Olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin