‘Viyadük Çalışmaları 14 Doğrudan Temine Bölündü’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün, Çapakçur viyadüğü üzerinde yapılan peyzaj çalışmalarının 14 doğrudan temine bölünmesinin kanuna aykırı olduğunu söyledi.

Çapakçur viyadüğünde yapılan peyzaj çalışmaları ile ilgili belediyenin kendi mimar ve mühendislerinden görüş almadan işi doğrudan teminlere bölerek yaptığını söyleyen HDP Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün, konu ile ilgili grup olarak soru önergesi verdiklerini, işin yaklaşık 400 bin TL’ye mal edildiği cevabını aldıklarını söyledi.

Çapakçur viyadüğünde yapılan çalışmaların daha tamamlanmada bu rakamlara ulaştığını söyleyen Bürçün, yapılan çalışmalarında kanuna aykırı bir şekilde yapıldığını belirterek, ‘‘kanuna gör bir kurum bir iş ile ilgili yıl içerisinde sadece bir kez doğrudan temin yapabilir. Ve bu doğrudan teminin tutarı 30 bin 100 TL artı KDV’den 1 lira fazla olursa o iş doğrudan temin olmaktan çıkar. Belediye verdiğimiz önergeye verdiği cevapta Çapakçur viyadüğü çalışmalarında 14 doğrudan temin yapıldığını ve yaklaşık şu ana kadar 400 bin TL’ye yakın bir tutarın harcadığı cevabını verdi.’’ Diyerek yapılan işin görünümünü de eleştirdi.

Bürçün, ‘‘ Çapakçur viyadüğünün projelendirilmesinden sonra, kabataslak 400 bin TL masraf yapıldı ve hala proje bitmiş değil. Belediye herhangi bir mimar veya mühendis görüşü almadan bu projeyi hayata geçirdi. Yapılan projede bariz mühendis ve mimari hatalar gözle görülecek kadar ortadadır. Yapılan oturakların yüksekliği yerden neredeyse 20-30 cm yüksekliktedir.’’ İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Viyadük Çalışmaları 14 Doğrudan Temine Bölündü’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin