Yedisu’ya Yılın İlk Karı Düştü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yedisu ilçesinde yağan yılın ilk karı ilçedeki öğrenci ve çocukları sevindirdi. Sabah erken saatlerde okula giden Yedisu Yatılı İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri okul bahçesinde kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Öğrenciler arkadaşları ile saatlerce okul bahçesinde oyun oynarken, vatandaşlar ve esnaf ise iş yerleri önü ile araçlarının üzerindeki karı temizledi.

Geceden devam eden kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezinde kar kalınlığının 20, yüksek kesimlerde ise yer yer 50 santimetre olarak ölçüldüğü belirtildi. Yedisu’nun sabah saatlerinde beyaz örtüye büründüğünü belirten Şahverdi Dalmış, kar ile birlikte Kiğı’da meydana gelen deprem dolayısıyla ilçelerindeki okulda oluşan çatlaklıkların kendilerini korkuttuğunu söyledi.

ADAKLI’DA KAR YAĞIŞI

Bingöl’ün Adaklı ve Yedisu ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren tipi ile birlikte başlayan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçe merkezlerinde kartpostallık görüntüler oluşurken, köy yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi.

Bingöl’ün, Karlıova ilçesinin ardından Adaklı ve Yedisu ilçelerine de yılın ilk karı düştü. Dün akşam saatlerinde tipi şeklinde etkili olan kar yağışı, ilçe merkezlerini tamamen beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, bazı köylere ulaşımın güçlükle sağlandığı belirtilirken, bazı köy yolları ise ulaşıma kapandı. (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yedisu’ya Yılın İlk Karı Düştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin