Yüzenada Festivali İçin Geri Sayım Başladı

featured
BİNGÖL''ÜN ÖNEMLİ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP OLAN YÜZEN ADALARIN BU YIL 30 BİN TURİSTİ AĞIRLAMASI BEKLENİYOR. (MUHAMMET ALİ ÇİFTÇİ/BİNGÖL-İHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir birinden ünlü sanatçıların sahne alacağı üç günlük festival, 2-3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde Bingöl Yüzenada’da gerçekleştirilecek.

Sosyal aktivitelerin yetersizliğinden yakınılan ancak son dönemlerde artan organizasyonlara gösterilen yoğun ilgiyle gündeme gelen Bingöl, yaz döneminde geniş çaplı bir organizasyona hazırlanıyor. ‘Yüzenada Fest’ adıyla 2-3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde Bingöl-Muş karayolu üzerindeki doğa harikası Yüzenada’da gerçekleştirilecek festival için hazırlıklarını tamamlayan tertip komitesi, bilet satışlarının da başladığını duyurdu.

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

BiletX üzerinden satışa sunulan biletlerin günübirlik 60 TL, Kombine Konser biletlerinin 100 TL, Komibine Kamp Biletlerin ise 140 TL’den satışa sunulduğunu belirten tertip komitesi; “Sadece günübirlik katılım gösterenler 60 TL’lik bilet alabilirler. Üç gün boyunca sadece gün içerisindeki etkinliklere katılmak ve konserleri izlemek için de 100 TL’lik bilet alınması gerekiyor. Üç gün süresince tüm etkinliklere katılımın yanı sıra akşamki kamp alanından istifade etmek isteyenler ise 140 TL’lik bilet alacaklar. Kamp alanında konaklamak isteyen katılımcılar çadır ve benzeri ihtiyaçları kendileri temin edecektir.”

ŞEHRİN DOKUSUNA UYGUN BİR TANITIM OLACAK

Benzer festivallerin birçok ilde gerçekleştirildiğine ve bunun önemli bir tanıtım aracına dönüştüğüne dikkat çeken tertip komitesi; “Balı, kavurması, Hesarek Kayak Merkezi ve Kaplıcalarıyla öne çıkan Bingöl’ümüzün Yüzenadalarla daha da öne çıkmasını sağlamak istiyoruz. Şehrin dokusuna uygun olma hassasiyeti ışığında, hem tanıtımı sağlamak, hem insanımızın misafirperverliğini öne çıkarmak, hem de ekonomik getiriye dönüştürmek arzusundayız. Hemen her ilde yaz aylarında benzer etkinlikler yapılıyor. Bingöl’de neden yapılmasın? Özellikle gurbetçilerimiz memlekete geldiklerinde sosyal ve kültürel aktivitelerin yokluğundan yakınıyorlar. Bu anlamda bu festival, bu açığı da kapatmış olacak” diye konuştular.

Komite üyeleri, çevre illerden ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinden katılım beklediklerini da söylediler.

SANATÇI AKINI OLACAK

Üç gün sürecek festivalde Fatma Turgut, Oğuzhan Uğur, Gazapizm, Tuğçe Kandemir, Öfkeli Kalabalık,, Manga, Kolpa, İlyas Yalçıntaş, Aydilge, Yener Çevik, Murat Koçlardan, Manuş Baba, Melek Mosso, Kardeş Türküler, İmera, Eypio adlı sanatçıların sahne alacağı, ayrıca sürpriz sanatçıların yanı sıra Bingöllü ses sanatçılarının da yer bulacağı kaydedildi.

YARIŞMA VE AKTİVİTELERLE RENKLENECEK

Festivalin konserlerle sınırlı olmayacağını, çeşitli etkinliklerle gün içerisinde ilginin yoğunlaştırılacağını paylaşan tertip komitesi; “Sadece konserle sınırlandırılan bir etkinlik düşünmüyoruz. İnsanlarımız arasında iletişimiz güçlendirmek, hoşgörü iklimi altında paylaşımcılığı öne çıkarmak adına bir dizi yarışmalar, aktiviteler de planlamaktayız. Bazı yarışmalarda ödüllerimiz de olacak. Amacımız, gün içerisinde de bu heyecanı sürdürebilmektir” dediler.

KAMP ALANI İÇİN YOĞUN GÜVENLİK

Kamp alanının güvenlik şeridi içerisinde yer alacağını ve buranın özel güvenlik personellerince kontrol altında tutulacağını ifade eden tertip komitesi, 3 gün boyunca tüm giriş ve çıkışların kontrollü sağlanacağını, x-ray cihazlarıyla denetimlerin sıkı tutulacağını, alkol yada madde girişine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladılar.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILACAK

Festivalin açılış ve kapanış saatlerinde havai fişek gösterilerinin olacağını da ifade eden tertip komitesi, kamp alanında da dilek balonlarının uçurulacağını, konser sonrası kamp alanında katılımcıların ateş etrafında kendilerince düzenlenecek müzikal faaliyetlerine de olanak tanınacağının altını çizdiler.

STANDLAR VE DİĞER İHTİYAÇLAR…

Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilemeyeceğini, tüm ihtiyaçların karşılanması için festival alanında gıda stantları kurulacağını belirten tertip komitesi; “Su, sıcak ve soğuk içecekler, yemek ve aperatif gıda üretimleri kurulacak stantlar aracılığıyla satışa sunulacaktır. Katılımcılar buradan ihtiyaçlarını alabilecek. Ayrıca festival alanında ümmimi ihtiyaçlar için de seyyar tuvaletler kurulacaktır.”

TÜM MEDYA ORADA OLACAK

Festival boyunca etkinlik ve konserlerin ulusal haber ajanslarınca canlı yayınlanacağını, birçok televizyon kanalında yer verileceğini ve yazılı medyadan da birçok ismin burada olacağını kaydeden tertip komitesi; “Bu sayede özellikle ilimizin tanıtım yüzlerinden biri olan Yüzenada’yı tüm dünyaya daha gür bir sesle anlatmış olacağız. Bu, turizm açısından da önemli bir ivme kazandıracak, ekonomik getirilerin de artmasına vesile olacak”

GEZİ PROGRAMLARI OLACAK

Festival kapsamında Bingöl’deki çeşitli tarihi ve doğal güzelliklerin de ziyaret edileceğini aktaran tertip komitesi; “Zağ mağaraları, Şır Şelalesi, Buban Bacaları ve benzeri alana gezi düzenlenecek. Bu geziler sayesinde ilimizin güzelliklerini tanıtırken, gelecek yıllar için yerli ve yabancı turist akışına da katkı sunmaya çalışacağız. Ayrıca bu geziler sırasında çeşitli yarışma ve aktiviteler de gerçekleştirilecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüzenada Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin