15 Nisan'da Yaylalara Çıkılacak

TAKİP ET

Bingöl İl Mera Komisyonun tarafından alınan kararla, Bingöl Merkez, Solhan ve Genç İlçelerinde 15 Nisan, Adaklı, Karlıova, Yayladere, Yedisu ilçelerinde 01 Mayıs 2017 tarihinde otlatma işlemleri başla

Bingöl İl Mera Komisyonun tarafından alınan kararla, Bingöl Merkez, Solhan ve Genç İlçelerinde 15 Nisan, Adaklı, Karlıova, Yayladere, Yedisu ilçelerinde 01 Mayıs 2017 tarihinde otlatma işlemleri başlayacak.

Bingöl Valiliği, 2017 yılı mera ve yaylak kullanım esasları hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Bingöl Merkez, Solhan ve Genç İlçelerinde 15 Nisan, Adaklı, Karlıova, Yayladere, Yedisu ilçelerinde 01 Mayıs 2017 tarihinde otlatma işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Mera/Yaylak ve otlaklara çıkış tarihi Bingöl Merkez, Solhan ve Genç İlçeleri için 15.04.2017 ve diğer İlçeler (Adaklı, Karlıova, Yavladere, Yedisu) için ise 01.05.2017 olup, otlatma periyodu 15.10.2017 tarihini geçmemek kaydıyla en fazla 165 gündür.Otlatma başlangıç ve bitiş tarihlerini yıl içerisindeki mevsim koşullarına göre 1 (bir) ayı geçmemek şartı ile ileri veya geriye bir tarihe almak İl Mera Komisyonunun görevleri arasındadır. İl Mera Komisyonunca kiralanabileceği belirlenen mera/yaylak ve otlakların kiralanmasında tahmini bedelin hesaplanmasında 70 TL/BBHB (Yetmiş TL/ Büyük Baş Hayvan Birimi) (Ör: 1 adet BBHB; 2 adet yerli inek veya 10 adet koyuna veya 10 adet keçiye denk gelmektedir) kullanılacaktır.” (Haber Merkezi)

15 Nisan’da Yaylalara Çıkılacak