Bazencir: "Arakan'a Seyirci Kalmayı Anlamak Mümkün Değil"

TAKİP ET

CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, Arakan'daki zulüm hakkındaki açıklamasında, 'Bu tür akıl almaz işkence ve katliamlara karşı seyirci kalan dünya ülkelerini anlamakta mümkün değildir' dedi

CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, Arakan’daki zulüm hakkındaki açıklamasında, “Bu tür akıl almaz işkence ve katliamlara karşı seyirci kalan dünya ülkelerini anlamakta mümkün değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan işkence ve katliamlar hakkında yazılı açıklamalarda bulundu. Dünya ülkelerinin bu katliama sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bazencir, “Arakanda yaşayan ve sadece Müslüman oldukları için planlı bir şekilde insanlık dışı işkence edilerek katledilenleri kabullenmek mümkün değildir. Bu tür akıl almaz işkence ve katliamlara karşı seyirci kalan dünya ülkelerini anlamakta mümkün değildir” dedi.

Bazencir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Irak ile Suriye’de senelerdir devam eden insanlık dışı vahşetlerin yaşandığı ( komşularımız ) bölgemizde artık bu tür katliamların olmasını istemiyoruz. Bölgemizin ve Dünyanın her yerinde birlikte barış ve huzur içinde yaşamak yarındaki nesillere iyi bir gelecek bırakmak için yoğun çaba içinde olmalıyız.Hiç kimsenin hangi dinden hangi ırktan hangi etnik kökenden olursa olsun diline, dinine, yaşamına karışmamalıyız. Birbirinden nefret eden toplumlar değil birbirini seven toplumlar istiyoruz. Her şeyin başı adalettir. Zulme Karşı durmak ve sessiz kalmamak insan olarak görevimizdir. Arakandaki ve Dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan katliamları nefretle kınıyoruz.”

Bazencir: “Arakan’a Seyirci Kalmayı Anlamak Mümkün Değil” chp