☰
✕

Bingöl'de Kano Heyecanı Sona Erdi: 400 Sporcu Kıyasıya Yarıştı

TAKİP ET

Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının tamamlanmasıyla sona erdi.

 Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerinde düzenlenen kano yarışları, slalom müsabakalarının tamamlanmasıyla sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genç Kaymakamlığı ve Türkiye Kano Federasyonu koordinasyonunda 8 Mayıs’ta başlayan organizasyona 10 ilden 400 sporcu katıldı. Toplam 77 takımın mücadele ettiği yarışlarda sporcular, zorlu parkurda derece elde edebilmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmalar sonunda karma kategoride Rize Güneysu Spor Lisesi birinci olurken, Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı.

Erkekler kategorisinde Rize Güneysu Spor Lisesi birinci, Tunceli Spor Lisesi ikinci, Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Bingöl Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu Lisesi dördüncülüğü elde etti.

Kızlar kategorisinde ise Giresun Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rize Güneysu Spor Lisesi ikinci, Tunceli Spor Lisesi üçüncü ve Düzce Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupaları; Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Genç Belediye Başkan Vekili Çerkez Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tuncel, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Sinan Sert ile Türkiye Kano Federasyonu temsilcisi Serhat Yıldız tarafından verildi.