Bingöl Karayolu'nda 5 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi

TAKİP ET

Diyarbakır – Bingöl Karayolunda bulunan Lice ilçesi ve Hazro bölgelerinde, toplam 5 ton kubar ve toz esrar maddesi ile 786 bin kök kenevir maddesi ele geçirildiği bildirildi

Diyarbakır – Bingöl Karayolunda bulunan Lice ilçesi ve Hazro bölgelerinde, toplam 5 ton kubar ve toz esrar maddesi ile 786 bin kök kenevir maddesi ele geçirildiği bildirildi. Konu hakkında Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Lice ve Hazro ilçelerinin dağlık ve ormanlık alanlarında  Bölücü Terör Örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuyu ve uyuşturucu madde imalatında kullandıkları araç ve gereçleri ele geçirmek maksadıyla Diyarbakır ili Lice ve Hazro ilçeleri kırsal ve ormanlık alanını kapsayan ve 22 Eylül 2016 tarihinde başlayan Bayrak-21 Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa ESER Operasyonu kararlılıkla devam etmektedir.Devam eden operasyonda, 22 Eylül – 25 Eylül 2016 saat 09.00 arasında;786 bin  kök kenevir tespit edilerek yerinde imha edilmiş,3 ton 005 kilo kubar esrar maddesi,2 ton 060 kilo toz esrar maddesi,Kenevir ekimi ile Uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyası ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir.Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve BTÖ‘nün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.” (Haber Merkezi)

Bingöl Karayolu’nda 5 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi