Bingöl'de Ticari Taksilere 'Kemer' Uyarısı Yapıldı
Emniyet Müdürlüğü, kentte çalışan ticari taksilere yönelik gerçekleştirdiği trafik uygulamasında taksicilere emniyet kemerinin takılması konusunda uyarılarda bulundu
Emniyet Müdürlüğü, kentte çalışan ticari taksilere yönelik gerçekleştirdiği trafik uygulamasında taksicilere emniyet kemerinin takılması konusunda uyarılarda bulundu. Kentin birçok noktasında oluşturulan uygulama noktalarında, sürücülere emniyet kemeri takma zorunluluğunu anlatan etiket dağıtıldı.
Uygulamanın ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Trafik kazaları incelendiğinde, kazanın meydana gelmesinden sonra araç içerisinde bulunanların araç dışına savrulması ve aracın altında kalması, çarpışma veya devrilme esnasında yolcuların aracın değişik aksamlarına çarpması neticesinde ölüm ve yaralanmaların ciddi oranda arttığı görülmektedir. Oysa, emniyet kemeri takılması halinde ölüm ve yaralanmalar %75 oranında azalmaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliğini’nin 150. Maddesi gereğince ticari taksilerde bütün koltuklarda emniyet kemeri bulundurulması, sürücü ve yolcuların da emniyet kemeri kullanması zorunludur. Bu kapsamda,“İçişleri Bakanlığı’nın” talimatları ile, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından örneği gönderilen emniyet kemeri takılması gerekliliğini gösteren stickerların, Bingöl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından çoğaltımı ve dağıtımları yapılarak, yolcuların görebileceği şekilde araçların uygun yerlerine yapıştırılması hususunda, araç şoförünün emniyet kemeri takarak yolculara örnek olması doğrultusunda ve yolcuların araç hareket etmeden şoför tarafından emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunmasına yönelik gerekli bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Trafik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla sorumluluk alanımızda trafik güvenliğini en üst seviyede sağlanması ve vatandaşların huzur içinde seyahatlerini tamamlamaları için ticari taksilerde şoförün ve yolcuların emniyet kemeri takması için duyarlılıklarının arttırılması ve diğer yol kullanıcılarının da emniyet kemeri takması hususunda gerekli denetimler yapılmakta olup; denetimlere daha geniş kapsamlı ve yaygın bir şekilde devam edilecektir.” (Haber Merkezi)