"Çalan Çırpanların Terör ile Aralarında Bir Fark Yok"

TAKİP ET

Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, Bingöl'ün sorunlarına değinerek, hizmet alımı açısından sahipsiz olduğunu söyledi

Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, Bingöl’ün sorunlarına değinerek, hizmet alımı açısından sahipsiz olduğunu söyledi.

Bingöllü siyasetçileri ve bürokratlarının Bingöl iline sahip çıkmadığını vurgulayan Bayram, “Bingöl sağlık alanında özelikle;  6 yıl önce yapımına başlanılan ve bitirilemeyen Yeni Devlet Hastanesi, yıllardır çevre illeriyle bağlantılı yollarında çalışmaların devam ettiği, kent merkezinde çileye dönen şehir trafiği ve yapılan çalışmalardan dolayı yolların toz-topraktan geçilmediği, şehir içi taşımacılığın halk için bir çileye döndüğünü belirterek,  mevcut sorunlar karşısında yetkililerin duyarsızlığını sert bir dile eleştirdi.

Bingöl ile alakalı sorunları değerlendiren Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, Bingöl insanı güzel ama kaliteli hizmet göremediğini vurguladı.

“PROJELER, İSTİHDAMA VE ÜRETİME YÖNELİK YAPILMIYOR”

Devlet tarafından verilen destek ve teşvikler hakkında konuşan Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Şoförler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, “Teşvikler olsun, projeler olsun, yıllarca boğazımızı yırtık dedik ki, bu projeler ‘Götür’ projesidir. Bunu kim söylüyoruz; Hem baştaki siyasilere hem illin yetkililerine bu yaptığınız projeler ‘götür’ projesidir. Yani çalıp çırpmadır. Bak Bingöl’de beyin insanlar var, biz yatırıma ve üretime yönelik projeler yapalım. Bingöl’de bir yetkili çıksın bana desin ki, ‘Bingöl’de bu kadar teşvikten para geldi, bunlar bunlar yapıldı, bu kadar üretime, bu kadar istihdama yönelik faydaları oldu’ dolayısıyla üretime istihdama yönelik ‘para götür’ daha çoktur. Bu Niye engellenmiyor?” şeklinde yetkililere sitemde bulundu.

“ÇALAN ÇIRPANLARIN TERÖR İLE ARALARINDA BİR FARK YOK”

Bingöl’de daha bir sene önce yapılan yolların bozulduğunu ifade eden Bayram, “bir yıl önce yapılan yollarımız söküldü ve bozuldu. Bu milli servettir. İşini doğru-dürüst yapmayan üç kişi hakkında soruşturma açılsaydı. Yapılan işlerin teknik takibatı yapılsaydı iş yapanlar kendilerine çeki düzen verip, düzgün yaparlardı. İl özel idaresi her yıl köy yollarını yapıyor, yapılan yollar bir ay sonra bozuluyor. Başbakan yapılan yollardan bahs ediyor, bunlar çok güzel, bunlar güzel şeyler.  Bide işi alıp yapanlara; ‘çalar, çırparsanız ve sahte iş yaparsanız? Bunun hesabını sorarız’ denilse işler düzgün yapılır çalan çırpanda olmaz.  Milli serveti çalan çırpan ve işleri düzgün yapmayanların terör örgütleriyle bir farkı yok. Bunlar devlet millet hainidir. Çünkü bunlar milli servete zarar veriyor. Ben çalan çırpan için söylüyorum” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSENİN BİNGÖLLÜN KADERİ İLE OYNAMAYA HAKKI YOKTUR”

Bingöl’de 2010 yılında yapımına başlanılan ve 2013 yılında hizmete sunulması gereken hastanenin halen teslimatı yapılmadığını ve bitirilemediğini vurgulayan Bayram, “Bu hastanenin haline bakıyorum, utanıyorum bir Bingöllü olarak. Hiç kimsenin Bingöllün kaderi ile oynamaya hakkı yoktur. Siz kimi kandırıyorsunuz. Bir müteahhitte Bingöl kurban ediliyor. Bingöllü hastaneyi soruyor;  ‘yok bu ay bitecek yok şöyle oldu böyle oldu’ gibisinden encilik oynanıyor. Sen devlet adamısın, sen siyasi parti temsilcisisin, sen evcilik oynayamazsın. Bu bir evciliktir. bir müteahhitte mahkum olmuşsun,  yok zarar etti bana ne? Almayaydın. Bingöl ile beraber başlayan çevre illerin tüm hastaneleri bitmiş hizmet veriyor. Bingöl devlet hastanesi halen bitirilmedi. Hata bizden sonra başlayanlarda bitiyor. Bizim halen bitmiyor, Sebep ne; müteahhit zarar etmiş bana ne? başka bir partinin müteahhidi olsaydı burnundan getirmişlerdi” şeklinde konuştu.

“ANJİYO BÖLÜMÜ AÇILMASI İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İZİN ÇIKMASINA RAĞMEN BİRİLERİ AÇMIYOR”

Bingöl’den çevre illere sevklerin çoğu Kalp Anjiyosu ile alakalı olduğunu hatırlatan Bayram, “sağlık bakanlığın anjiyo bölümünün açılması izni alınmış, Bingöl’de çok güzel kardolaklar var dört tane. Gidip görüştük. Bingöl’den çevre illere sevkler hemen hemen hepsi anjiyodur. Bingöl’e düşmanlığınız ne? Bingöllü siyasi ve bürokratlarına söylüyorum. Millet size oy veriyor karşılığı bu mudur? Allah’tan korkun” diye konuştu.

“ŞEHİR TOZ-TOPRAK VE ÇUKURLARDAN GEÇİLMİYOR”

“2002 yılından önce Bingöl’de toz-toprak yoktu” diyen Bayram şöyle devam etti: “2003 yılından sonra Bingöl toz- toprak içinde. Bu aralar doğal gaz çalışmaları yapılıyor, bu güzel bir şey. Doğal gaz çalışmaları dışında önüne gelen yolları kazıyor, bozuyor. Yetkililerden önlem alan yok. Hesap soran yok. Çalışmalardan dolayı bozulan yolların hemen yapılması lazımken yapılmıyor. Biz daha toz-toprak içindeyken,  aha Bingöl uçtu, Bingöl yatırımlara boğuldu, ben bir şey göremiyorum. Bingöl’de belediye üş dönemdir AK Partide. Sağlığımızla oynanılıyor. Belediyeden ses yok.”

“ŞEHİR TRAFİĞİ ÇİLESİ DEVAM EDİYOR”

Kent merkezinin trafik sorununa değinen Bayram, “Yazık değil mi yıllarca trafik sorununu dile getiriyoruz. Bu konuda çözüm önerilerini de ortaya koyduk.  Bir türlü çözümler üretilmiyor. Şu haliyle kent merkezinde araç sıklığından dolayı trafik kitleniyor. Yıllardan beri park sorununa bir çözüm getirilmiyor. Bingöl kent merkezinde araç park sorunu halen devam ediyor. Buna bir çözümde bulunamadı. Bu trafik çilesi devam ediyor” dedi.

“ESKİ OLAN VE DEĞİŞTİRİLMEYEN HALK MİDİBÜSLERİNE BİNİLMİYOR İÇLERİ PİSLİK KOKUYOR”

Bingöl’de şehir içi taşımacılığı yapan Ticari taksi ve Halk midibüslerinin halkı çileden çıkardığını ifade eden Bayram şunları söyledi: “Halk midibüsleri tıka basa dolduruluyor, bayan erkek iç içe herkes bundan rahatsız, aile mefhumu diye bir şey kalmamış. Bayan biniyor bayan rahatsız, ulaşım Belediyenin birinci önceliklerindendir. Belediye kardan önce hizmeti düşünmesi lazım... Halk midibüsleri eski yinelenmesi gerekiyor. egzozlarından çevreyi kirleten pislik çıkıyor. Bazı halk midibüslerine binilmiyor içleri pislik kokuyor. Yazdır, temizliğe dikkat edilmiyor. Ticari taksilerde de bir düzen yok. Bingöl insanı güzel ama kaliteli hizmet göremiyor.”

“BİNGÖL’DE İŞGALLER BAŞINI ALMIYOR GİDİYOR”

“Bingöl’de işgaller başını almıyor gidiyor” diyen Bayram,  şunları söyledi: “kim ne yapıyor beli değil, böyle şehircilik mi olur. Adam bina yapmış kaldırımı işgal etmiş. Öyle yerler var ki kaldırım payı yok.  Yeterli denetim olmadığı için şehir içi tüm kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş durumda. Bu iş belediyenin işi gerekli önlemler alması gerekir. Belediye buna dikkat etmesi lazım. Şehir düzeni ve planlaması belediyeye ait onların görevi bu tür işler.”(İLKHA)

ali bayram bingöl haber haberler son dakika “Çalan Çırpanların Terör ile Aralarında Bir Fark Yok”