Hülakü'den Yedisu'daki Madenlere Tepki
DEM Partisi Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde maden şirketlerinin doğaya verdiği zararı sert bir dille eleştirdi. Hülakü, maden faaliyetlerinin bölgedeki doğal dengeyi bozduğunu ve halkın geçim kaynaklarını tehdit ettiğini belirterek, "Gözlerimizin önünde bir doğa katliamı yaşanıyor" dedi.
Hülakü, açıklamasında maden şirketlerinin faaliyetlerinin sadece yer altı zenginliklerini çıkarmakla kalmadığını, aynı zamanda halkın tarım ve hayvancılıkla olan geçim kaynaklarını da yok ettiğini vurguladı. "Toprağı kazan dev makineler sadece madenleri değil, burada yaşayan halkın geçim kaynaklarını da kökünden söküyor. Şirketlerin çıkarları uğruna doğa telafisi imkânsız bir yıkıma sürükleniyor" ifadelerini kullanan Hülakü, bu durumun Yedisu halkını zor durumda bıraktığını söyledi.
Bingöl Milletvekili, maden faaliyetlerinin doğa ve çevre üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, hükümetin rant odaklı politikalarını eleştirdi. Hülakü, "Bu coğrafyanın asırlık doğası, rant uğruna yok ediliyor. Geriye kurumuş dereler, yok olmuş ormanlar ve göç etmek zorunda kalan yurttaşlar kalıyor" dedi.
Yedisu halkının doğayla iç içe yaşadığını ve bu bölgenin halkın kültürel ve ruhsal mirası olduğunu belirten Hülakü, bu yağmaya karşı durarak doğanın ve bölgenin geleceğini savunmaya devam edeceklerini ifade etti.