İsimsiz Kahramanlar hayat Kurtarmaya Devam Ediyor
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Bingöl'de 112 ve UMKE ekipleri, 2 günde 5 ayrı vakaya saatlerce süren çalışmalarla ulaşabildi
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Bingöl’de 112 ve UMKE ekipleri, 2 günde 5 ayrı vakaya saatlerce süren çalışmalarla ulaşabildi.
Bingöl’de yaklaşık 4 gündür etkili olan kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu ulaşıma kapandı. İlgili kurumlar kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütürken, yolda mahsur kalan hasta ve vatandaşların imdadına Bingöl 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri yetişti.
Kentte şiddetli bir şekilde bastıran kar, bazı bölgelerde şiddetli tipiyle birlikte yolların kapanmasına neden oldu. Kar ve tipi nedeniyle sağlık kuruluşlarına ulaşamayan vatandaşlar için Bingöl Acil 112 ve UMKE Ekipleri hasta kurtarma çalışmalarına başladı. 112 ve UMKE ekipleri, Bingöl ve ilçelerinde 2 günde 5 ayrı vakaya saatlerce süren çalışmalar sonucu ulaşabildiler.
ADAKLI’DA 6 SAATTE HASTAYA ULAŞABİLDİLER
Adaklı İlçesi’nde önceki gün saat 15.00 sularında solunum sıkıntısı yaşayan bir vatandaş, 112 Komuta Kontrol Merkezini aradı. 15.15’te ekipler, hastayı kurtarmak için yola çıktı. Yoğun tipi nedeniyle vakaya yetişmekte güçlük çeken ekipler, akşam saat 21.00’da hastaya ulaştı. 6 saatlik çalışmanın ardından burada ilk müdahaleyi yapan ekiplerimiz, hastayı Adaklı İlçe Hastanesine ulaştırdı.
SOLHAN’DA UMKE EKİPLERİ HASTAYA ULAŞABİLMEK İÇİN 1 SAAT KARDA YÜRÜDÜ
Solhan İlçesi Kırık Köyü Otluca Mezrasında ikamet eden ve Hipertansiyon ön tanısı konan bir vatandaş için ekipler seferber oldu. Yoğun kar ve tipi dolayısı ile 1 saatlik yürüme ile hastamıza ulaşan ekipler, ilk müdahalenin ardından hastayı Solhan Devlet Hastanesine ulaştırdı.
KARLIOVA’DA KAZA YAPAN ARACI, SAĞLIK EKİPLERİ KURTARDI
Yoğun kar yağışının devam ettiği ve tipinin geçit vermediği Karlıova İlçesinde, sağlık ekipleri hasta kurtarma operasyonlarını sürdürdü. İlçede hasta kurtarmaya giden ekipler, yolda kaza yapan vatandaşların da imdadına yetişti. Kaza yaparak yol kenarına kayan aracın içinde bulunan vatandaşlara ilk yardımı yapan ekipler, daha sonra yol kenarında kara saplanan araçlarını yola çıkardı.
2 AYLIK BEBEK, 3 SAATLİK ÇALIŞMAYLA KURTARILDI
Karlıova Karlıca Köyünde ikamet eden ve yüksek ateşi olan 2 aylık bebek için yakınları Komuta Kontrol Merkezini aradı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yolun kapalı olduğu bilgisi, diğer kurumlarla paylaşıldı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE Ekiplerimiz, Tam Paletli Ambulansla 3 saatlik çalışmayla Karlıca Köyüne ulaştı. 2 Aylık bebeğe burada ilk müdahaleyi yapan ekipler, daha sonra hastayı Karlıova İlçe Devlet Hastanesine ulaştyırdı.
DURUMU KÖTÜ OLAN HASTAYA 3,5 SAATTE ULAŞILDI
Karlıova Yukarı Yağmurlu Köyünde ikamet eden, daha önce Elazığ Fırat Üniversitesinde ameliyat olan ve şu an genel durumu kötü olan bir vatandaşın Komuta Kontrol Merkezine ulaşması üzerine, yine UMKE ekiplerii harekete geçti. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı UMKE Ekipleri, yoğun çaba harcayarak kar nedeniyle ulaşımın olmaması nedeniyle 3,5 saatte hastaya ulaştı. Burada ilk müdahaleyi yapan ekipler, hastayı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdı.
GÜNDOĞDU: “7/24 GÖREV BAŞINDAYIZ”
Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu ise, sağlık ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğümüz Acil 112 ve UMKE Ekiplerimiz, 1 tam paletli, 5 yarım paletli, 1 çekici, 2 UMKE Kurtarma Aracı, 7 adet 4x4, 25 adet 4x2 araç ve toplam 264 personelle 7/24 görev başında olup, her şartta hizmet vermektedir. Kar kış, gece gündüz demeden 7/24 vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışan personelimize teşekkür ediyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak her koşulda vatandaşlarımıza sağlıklı hayat geçirmeleri hususunda daima hizmet edeceğimizi tekrar ediyoruz” dedi.