Kenger Sezonu Başladı

TAKİP ET

Karlıova'da havaların ısınması ve karların erimesiyle gün yüzüne çıkan kenger, gülük gibi yabani otlar kadınlar tarafından toplanmaya başladı

Karlıova’da havaların ısınması ve karların erimesiyle gün yüzüne çıkan kenger, gülük gibi yabani otlar kadınlar tarafından toplanmaya başladı.

İlçe merkezinin bazı bölgelerinde yetişen, şifalı olarak bilinen ve bazı yemeklerde de kullanılan bu otlar, kadınlar tarafından hem kendilerine hem de satma amaçlı toplanıyor. Topladıkları otları satarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, bu arada tertemiz havada doğayla baş başa olmanın da keyfini çıkarıyor.

Her ilkbahar mevsiminde kenger topladıklarını anlatan kadınlar “Topladığımız bu kengerleri kurutup kış aylarında da kullanabiliyoruz. Aynı zamanda vazgeçilmez olan bu kengerleri gurbette olan akrabalarımıza gönderiyoruz” dedi. (Kaynak: Karlıova Haber)

Kenger Sezonu Başladı