Sağlık Kampüsü, 2020'de tamamlanacak

TAKİP ET

Eski devlet hastanesi binasının yıkılıp yerine 100 yataklı hastane ile 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatının 2020 yılında biteceği belirtildi

Eski devlet hastanesi binasının yıkılıp yerine 100 yataklı hastane ile 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatının 2020 yılında biteceği belirtildi. İnşaatın bitmesiyle alan, ‘sağlık kampüsü’ olarak hizmet verecek.

Bingöl’de 2018 yılı yatırım programlarının açıklanmasıyla, eski devlet hastanesinin yerine yapılacağı hastanelerin detayları belli olmaya başladı. DAP kapsamına alınan toplam 250 yataklı hastaneler ile alan ‘sağlık kampüsü’ olarak vatandaşlara hizmet verecek. Yıkım aşamasında olan eski Bingöl Devlet Hastanesinin ise, inşaat sezonunun başlamasıyla yıkımına başlanacağı ve inşaat işlerine kısa sürede başlanacağı öğrenildi.

FEHMİOĞLU DUYURMUŞTU

AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımında, Bingöl Merkezde toplam 250 yataklı iki hastanenin daha yapılacağını belirtmişti. Fehmioğlu, “Devlet Hastanesi 100 yataklı (artı) Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 150 yataklı toplamında 250 yataklı Modern ve son teknoloji ile Donanımlı bir hastane Bingöl Halkımıza Hayırlı Olmasını diliyorum” açıklamasını yapmıştı. (Haber Merkezi)

2020’de tamamlanacak Sağlık Kampüsü